Viestintämestari

Moikka!

Olen Hanna, neljännen vuoden arkkitehtiopiskelija. Tänä vuonna olen toiminut yhdistyksen viestintämestarina. Lyhyesti sanottuna pestiini kuuluu nettisivujen ja somen päivittäminen, hallituksen kokousten sihteeröinti ja Teekkarivaltuuston kokousten striimaus. Lisäksi teen grafiikoita, eli esimerkiksi haalarimerkkejä ja julisteita.

Pestini säännöllisin tehtävä on kokousten sihteeröinti. Puheenjohtaja valmistelee esityslistan ja hommaani kuuluu viikottain vain pöytäkirjan kirjoitus kokouksessa ja sen tallennus hallituslaisten luettavaksi.

Hieno piirre pestissäni on se, että se on yhteistyötä kaikkien muiden pestien kanssa. En esimerkiksi järjestä itse tapahtumia tai kirjoita nettisivujen uutisia, vaan hoidan niin sanotusti vain esillepanon. Tehtäväni myös vaihtelevat paljon sen mukaan, mitä me yhdistyksenä teemme. Viime viikkoina olenkin tehnyt paljon vuosijuhlagrafiikkaa. Suunnittelin visuaalisen ilmeen, jonka mukaan sitten teen kulttuurimestari Anniinan pyynnöstä erilaisia kuvia, esimerkiksi läsyn kannen ja facebook-bannerin. Tänään olen päivittänyt paljon nettisivujamme, sillä askartelin tänne hallitusesittelysivut, jotka täytin hallituslaisten kirjoittamilla teksteillä ja järjestömestari Arin ottamilla kuvilla.

Tänä vuonna olen myös hoitanut hallituksen työmäärään ja hyvinvointiin liittyvää toimintasuunnitelmaprojektia. Olemme laskeneet yhdistykseen käyttämiämme työtunteja ja täyttäneet tekemäni hyvinvointikyselyn. Lisäksi kirjoitan projektista jonkinlaiset tulokset Teekkarivaltuustolle vuoden lopuksi.

Viestintämestarina olen saanut itse päättää, mitä asioita haluan pestissäni painottaa. Meillä on viestintäsuunnitelma, mutta se jättää varaa leikittelyyn. Päivääni parantaa aina se, kun saan etsiä Instagramin stroryyn sopivaa koiragifiä tai suunnitella julisteelle ilmettä. Itse olenkin lähestynyt tätä vuotta visuaalisesta kulmasta. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että seuraajani täytyisi olla loistava photoshop-taikuri. Näenkin, että parhaaseen lopputulokseen päästään, jos jokainen tekee vuodestaan oman näköisensä.