Teekkarimestari

Tänä vuonna teekkarimestarina olen toiminut minä, viidennen vuoden ympäristöteekkari Marikki. Tärkeimmät teekkarimestarin vastuualueet ovat teekkarijaosto, tamperelainen teekkarilakki, sekä suhteet muihin teekkarikaupunkeihin.

Teekkarijaosto on toimielin, joka järjestää tapahtumia koko teekkariyhteisölle ja tekee erilaisia kulttuurijuttuja, kuten ylläpitää lukkarikulttuuria ja järjestää tapakasvatuksia ja tempauksia. Tampereen Teekkarien teekkarimestari toimii teekkarijaoston puheenjohtajana ja linkkinä tampereen teekkarien hallituksen sekä teekkarijaoston välillä. Teekkarijaosto järjestää vuosittain tietyt tapahtumat, kuten pikkujouluristeilyn ja sitsejä. Näiden järjestelyn lisäksi pestissäni on loputtomat mahdollisuudet ideoida uusia tapahtumia yhdessä teekkarijaoston kanssa.

Teekkarimestarin vastuulla on myös tamperelainen teekkarilakki. Hoidan yhdessä talousmestarin kanssa niin fuksilakkitilaukset kuin vanhempien tieteenharjoittajien lakkitilaukset. Wapun aikana koordinoin lakkien jakamisen kiltojen kautta fukseille. Talviaikana teekkarimestari myöntää lakinkäyttöoikeuksia tapahtumiin, joissa halutaan teekkarilakkia käyttää.

Ulkopaikkakunnista tiivein yhteys meillä on Otaniemen teekkarijaostoon, jonka kanssa Tampereen teekkarijaosto esimerkiksi näkee kaksi kertaa vuodessa TJ-TJ-päivillä ja järjestää Wappuvaihdot päikseen, jotta pääsemme näkemään toisen kaupungin vappumeininkejä. Myös muihin teekkaripaikkakuntiin, eli Lappeenrantaan, Ouluun, Vaasaan ja Turkuun, on päässyt tutustumaan esimerkiksi TEKin kulttuuriforumilla, ja tänä Wappuna pääsimme järjestämään Wappuvaihdon yhdessä useamman teekkaripaikkakunnan kanssa, kun etätapahtuma mahdollisti vierailun kaikilla paikkakunnilla yhden päivän aikana.

Näiden hommien lisäksi toki osallistun aktiivisesti hallituksen toimintaan esimerkiksi hallituksen kokousten ja toimintasuunnitelmaprojektien edistämisen muodossa. Teekkarimestarin pestissä siistiä on se, että pääsee oikeasti edistämään tamperelaista teekkarikulttuuria: niin tapahtumia, laulukulttuuria, teekkarimuseota kuin tempaus- ja jäynäkulttuuriakin. Ja yksin hommia ei tarvitse tehdä, sillä teekkarijaostossa on tekijöitä näihin kaikkiin hommiin, mutta teekkarimestarinakin pääsee laittamaan käsiään saveen, jos niin haluaa.