Vuosijuhlat ja sitsit

Vuosijuhlat

Teekkarit juhlivat muutaman kerran vuodessa ykköset päällä vuosijuhlissa. Vuosijuhlien pukukoodi on frakki tai tumma puku, naisilla täyspitkä iltapuku. Yleensä juhlilla kannetaan myös akateemisia kunniamerkkejä.

Vuosijuhlilla käyttäydytään juhlaetiketin mukaisesti. Tarkoitus ei ole kuitenkaan turhaan jäykistellä, vaan juhlissa ollaan pitämässä hauskaa. Ennen pääjuhlaa ohjelmaan kuuluu kutsuvieraille järjestettävä cocktailtilaisuus, tuttavallisemmin kokkarit, joiden aikana eri yhteisöt luovuttavat mahdollisesti suuria, painavia ja hyödyttömiä lahjoja. Suurin osa juhlaväestä saapuu kuitenkin vasta pääjuhlaan. Tervetuliaismaljan jälkeen alkaa ruokailu, jonka aikana pöydistä kajahtavat äänekkäät juomalaulut. Ruokalajien väleissä pidetään erilaisia puheita. Kahvin ja konjakin jälkeen alkaa tanssi, joka jatkuu ensimmäisillä jatkoilla. Aamun sarastaessa siirrytään mahdollisesti vielä toisille jatkoille, joilla odottaa lämmin sauna. Isoimmat juhlat päättyvät vielä brunssiin seuraavana aamuna.

Sitsit

Sitsit ovat vuosijuhlia pienemmät ja vähemmän muodolliset kekkerit. Killat ja kerhot järjestävät sitsejä sekä vuosipäiviensä kunniaksi että hauskoilla teemoilla. Sitseille pukeudutaan siististi, ei kuitenkaan aivan ykkösiin. Miehet pukeutuvat suoriin housuihin ja takkiin, vuosijuhlasitseillä ei musta pukukaan välttämättä ole liioittelua. Naiset voivat pukeutua housuasuun tai vaihtelevan mittaiseen helmaan. Teemasitseille pyritään tietysti pukeutumaan teeman mukaan.

Tamperelaiseen sitsiperinteeseen kuuluvat hyvä ruoka, runsas juoma ja reipas laulu. Sitsiruokailu on yleensä seisovasta pöydästä. Ruokailun lomassa voi juhlasta ja teemasta riippuen olla ohjelmaa tai puheita, vuosijuhlasitseillä yleensä tanssiakin. Fuksit pääsevät harjoittelemaan sitsaamista syksyisin ja keväisin järjestettävillä Fuksisitseillä.