Teekkarimuseo

Tampereen teekkarimuseo on vuonna 2008 Tampereen yliopiston Hervannan kampukselle avattu museo, jonka tarkoitus on säilyttää ja esitellä tamperelaisen teekkarikulttuurin kulmakiviä. Ensimmäiset teekkarit aloittivat opiskelunsa Tampereella vuonna 1965 Teknillisen korkeakoulun (TKK) sivukorkeakoulussa, ja tästä vuodesta asti on Tampereella nähty monia erilaisia tapahtumia, tempauksia ja jäyniä teekkarien toimesta. Toinen teekkarikulttuurille pyhitetty museo, Polyteekkarimuseo, löytyy Espoon Otaniemestä. Polyteekkarimuseo on perustettu jo 1958 ja se esittelee laajemmin teekkarikulttuurin historiaa.

Tampereen teekkarimuseo sijaitsee Hervannan kampuksella Rakennustalon ala-aulassa. Museon vitriineistä löytyy tarinoita yli 50-vuotisen teekkarihistoriamme varrelta kilta- ja kerhoesineiden muodossa sekä kuvina lukuisista tapahtumista, jäynistä ja tempauksista. Museokierroksella tutuksi tulevat niin tamperelainen laulu- ja sitsikulttuuri kuin lukuisat korkeakoulujen ja ylioppilaskuntien nimenmuutokset, unohtamatta noin kaksiviikkoista Wappua, joka huipentuu jo vuodesta 1966 asti järjestettyyn teekkarikasteeseen.

Teekkarimuseon ylläpidosta vastaa Tampereen teekkarijaosto. Ilmaisia, opastettuja museokierroksia voi tiedustella osoitteesta tt-teekkarimuseo@lists.tuni.fi.