Teekkarilakki

Teekkarilakki

Teekkareiden selkein ja näkyvin tunnus on teekkarilakki. Tuo veikeä tupsulakki otettiin tekniikan opiskelijoiden käyttöön Ruotsista 1800-luvun lopulla. Erinäisten kehitysvaiheiden jälkeen lakista on tällä hetkellä käytössä neljää erilaista mallia: oululaisten hiippalakkimainen versio, lappeenrantalaisten 7-kulmainen, turkulaisten pyöreä sekä otaniemeläisten, tamperelaisten ja vaasalaisten 6-kulmainen versio.

Tamperelaisen teekkarilakin käyttö
Tamperelaiset teekkarit painavat lakin päähänsä Wappuyönä lakituksen yhteydessä. Kesällä lakkia saa käyttää vapaasti, kunnes se syyskuun viimeisenä päivänä lasketaan arvokkaasti talvilepoon. Käyttöajan ulkopuolella lakkia saa käyttää vain erikseen myönnetyllä luvalla. Teekkarilakki on teekkarille lähes pyhä esine, mutta sitä ei ole kuitenkaan tarkoitettu hyllylle pölyttymään vaan ahkeraan ja arvokkaaseen käyttöön.

Voit hakea lakinkäyttöoikeutta Teekkariyhdistykseltä sivun alalaidasta löytyvällä lomakkeella.

Teekkarilakki on tavaramerkkisuojattu, joten sitä eivät muut saa käyttää esimerkiksi elinkeinotoiminnassa.

Teekkarilakin tilaus
Teekkarilakki sovitetaan, tilataan ja maksetaan lukuvuoden kuluessa. Ajoissa tilattu ja maksettu lakki on viime tipassa maksettua halvempi. Teekkarilakin sovitukset tehdään Paulan tiskillä.

Teekkarilakin voit tilata täällä.

Huom! Tilaamasi lakin kokoa ei voi muuttaa, joten sovita huolella. Tilaus on sitova.

Lakinkäyttöoikeusanomus

Jos tarvitset teekkarilakkia käyttöön 1.10.-30.4. välisenä aikana, niin täytä oheinen lomake. Avaa Miksi-kohtaan lakinkäytön syytä, esimerkiksi jos haet lakinkäyttöoikeutta excursiolle tai edustusmatkalle.

Saat parin päivän sisään vastauksen anomukseesi sähköpostilla.

Täytä lakinkäyttöhakemus tästä