Teekkarijaoston kantasolurekisteritempaus

Teekkarijaoston Kantasolurekisteritempaus on kesäkuun ajan käynnissä!

Teekkarijaoston Kantasolurekisteritempauksella kannustetaan nuoria aikuisia liittymään Kantasolurekisteriin ja levittämään tietoisuutta Kantasolurekisteristä. Erityisesti nuoria tarvitaan jäseniksi rekisteriin, sillä kantasolusiirron hoitotulokset ovat yleensä parempia nuorten luovuttajien soluilla. Kantasolurekisteriin voi liittyä 18–35-vuotias, perusterve henkilö.

Veren kantasolujen siirtoa käytetään hoitona muun muassa leukemiassa, eli verisyövässä. Kantasolusiirto on potilaan viimeinen toivo parantua sen jälkeen, kun kaikki muut keinot on käytetty.

Neljännekselle kantasolusiirtoa tarvitsevista potilaista löytyy sopiva luovuttaja lähisukulaisista, eikä tällöin tarvita tuntematonta auttajaa. Monille potilaista ei kuitenkaan löydy kudostyypiltään sopivaa luovuttajaa omasta perheestä, jolloin auttajaa etsitään kansainvälisestä rekisteristä.

Veripalvelu ylläpitää Suomen Kantasolurekisteriä, jossa on sellaisten vapaaehtoisten henkilöiden tiedot, jotka ovat luvanneet luovuttaa veren kantasoluja niitä tarvitseville potilaille.

Suomen Kantasolurekisterissä on nyt reilut 50 000 jäsentä. Rekisterin tavoitteena on saada 5 000–10 000 uutta jäsentä vuodessa, jotta mahdollisimman monelle potilaalle löytyy sopiva luovuttaja. Vuosittain rekisteristä poistuu noin 700 jäsentä, pääasiassa yläikärajan täyttyessä, mutta myös terveydellisistä syistä.

Kesäkuun aikana kannattaa seurata Instagram-tiliämme @tampereenteekkarit, sekä Kantasolurekisteritempauksen Facebook-tapahtumaa! Jaamme tietoa Kantasolurekisteriin liittyen mm. siitä, miten juuri sinä voit auttaa.

Jaamme mielellämme myös teidän tarinoitanne Kantasolurekisteriin liittyen! Tempaukseen voi osallistua sosiaalisessa mediassa esimerkiksi

  • kertomalla omasta kokemuksestaan kantasolujen luovuttajana tai apua saaneena
  • kertomalla omasta liittymisestään Kantasolurekisteriin
  • kannustamalla muita liittymään kantasolurekisteriin, esim. jakamalla tempauksen tai Veripalvelun postauksia.

Käyttämällä hashtagia #KSRtempaus ja mainitsemalla @tampereenteekkarit, voimme jakaa Instagram-tarinoihimme teidänkin postauksianne aiheesta!

Lisää tietoa Kantasolurekisteristä voit käydä lukemassa jo Veripalvelun nettisivuilta, Kantasolurekisterin Facebook-sivuilta, Instagramissa @veripalvelu sekä Veripalvelun Youtube-kanavalta.

#Kantasolurekisteri #pelastatuntematonpotilas #KSRjengi #TampereenTeekkarit #KSRtempaus