Ramboll ja Arkkitehdit LSV käynnistivät suunnittelun Teekkarisaunalla

Syyskuun viimeisenä päivänä Rambollin rakennuttaminen ja suunnittelijat kokoontuivat yhdessä Arkkitehdit LSV:n Eeva Korhosen kanssa Teekkarisaunalle käynnistämään virallisesti projektin suunnittelun. Monille Teekkarisauna oli hyvinkin tuttu paikka, mutta osa pääsi tutustumaan tulevaan suunnittelukohteeseensa ihan ensimmäistä kertaa.

Tapaamisen aikana tutustuttiin Teekkarisaunaan ja sen muutostarpeisiin saunamestarin ja projektitiimin johdolla. Projektitiimin Nella ja Arkkitehdit LSV:n Eeva esittelivät ensimmäisiä arkkitehtiluonnoksia, joihin muut suunnittelijat saivat antaa kommenttinsa ja muutosehdotuksensa. Arkkitehtiluonnoksia on kolme erilaista versiota, joista lähdetään koko suunnittelutiimin yhteistyöllä etsimään parasta ratkaisua.

Projektin rakennuttaminen sekä rakenne-, korjaus-, sähkö-, talotekniikka- ja geosuunnittelu tulevat kokonaisuutena Rambollilta. Rakennuttamista vetää Tanel Tiainen, juuri TARAKI:lta valmistunut diplomi-insinööri. Tanel auttaa projektitiimiä käytännön asioissa ja projektin johtamisessa sekä pitää yhteyttä Rambollin suunnittelijoihin.

Myös projektiin valitut suunnittelijat ovat vastavalmistuneita tai vielä opinnoissa olevia nuoria Rambollaisia, joita kokeneemmat suunnittelijat mentoroivat projektin ajan. Esimerkiksi Noora Tiihonen on neljännen vuoden LVI-talotekniikan insinööriopiskelija TAMK:ista ja hän aloitti Rambollilla keväällä suunnittelijaharjoittelijana. ”Päällimmäisenä fiiliksenä on innostus. On mukavaa päästä mukaan projektiin alusta asti”, Noora kertoo, ”Olen itsekin vielä koulussa ja saunaillat ovat tuoreesti mielessä, joten pystyn samaistumaan ja miettimään asioita myös käyttäjän näkökulmasta. On hienoa olla mukana päivittämässä legendaarista Teekkarinsaunaa tähän päivään!”

Eeva Korhonen toimii hankkeen pääsuunnittelijana. Hän valmistui TTY:ltä arkkitehdiksi noin kymmenen vuotta sitten ja oli sitä ennen aktiivinen opiskelijatoiminnassa. Nykyään Eeva on yksi Arkkitehdit LSV:n osakkaista ja hänellä on paljon kokemusta vaativistakin korjaussuunnitteluhankkeista.

Eeva esittelee muulle suunnittelutiimille Teekkarisaunan arkkitehtuuria.