Puheenjohtaja

Tänä vuonna Tampereen Teekkarien puheenjohtajana olen toiminut minä, Roosa, kuudennen vuoden fyysikko Hiukkaselta. Toimin Tampereen Teekkarien hallituksessa myös viime vuonna, joten tämä on minulle jo toinen vuosi tämän yhdistyksen hallituksessa. Puheenjohtajalta ei kuitenkaan missään nimessä vaadita aiempaa kokemusta Tampereen Teekkarien hallituksesta, mutta tuntemus tamperelaisesta teekkariyhteisöstä ja -kulttuurista on ehdottomasti eduksi.

Puheenjohtajana tehtäväkenttäni on ollut laaja. Pääasiallisesti olen toiminut hallituksen johtajana sekä pyrkinyt varmistamaan, että kaikki tulee tehdyksi. Luonnollisesti olen myös puheenjohtanut hallituksen kokoukset sekä valmistellut niiden esityslistat. Lisäksi tänä vuonna olen valmistellut Teekkarivaltuuston kokoukset, vetänyt strategiaprojektia eteenpäin sekä hoitanut erinäisiä muita yhdistykseen ja sen hallintoon liittyviä isompia ja pienempiä tehtäviä. Puheenjohtajana olen toiminut myös yhdistyksemme työntekijöiden esimiehenä.

Johtoon ja hallintoon liittyvien tehtävien lisäksi puheenjohtaja edustaa yhdistystä sekä pitää yhteyttä yhdistyksen sidosryhmiin, joista erityisesti mainittakoon Tampereen teekkarisäätiö, jossa olen toiminut hallituksen kokousten sihteerinä. Vuoden aikana on päässyt pitämään myös pari puhetta isolle yleisölle sekä verkostoitumaan opiskelijatoimijoihin jopa Suomen laajuisesti. Puheenjohtajaksi hain itse osin sen takia, että pääsisin kehittämään itseäni ja asettamaan itseni myös mukavuusalueeni ulkopuolelle, joihin tämä pesti on tarjonnut loistavat mahdollisuudet eikä hakeminen kaduta hetkeäkään.

Vaikka Tampereen Teekkarien puheenjohtajan saappaat saattavat vaikuttaa isoilta, ovat ne kuitenkin mielestäni olleet ennen kaikkea todella mukavat saappaat. Tässä pestissä on erittäin hyödyllistä kyky olla järjestelmällinen ja organisoida omaa tekemistä ja ajankäyttöä. Tehtävää ja erityisesti muistettavaa on paljon, mutta työt on helppo taltuttaa, kunhan löytää itselleen sopivat työkalut (itselläni kalenteri ja to do -sovellus) oman tekemisen koordinoimiseen.

Pestin paras puoli on se, kun on nähnyt hallituslaisten ahkeran tekemisen jäljet sekä tietysti se, että on päässyt osaksi tiivistä, teekkarihenkistä hallitusta. Voin rehellisesti sanoa, että Tampereen Teekkarien hallituksessa toimiminen on ollut järjestöurani ehdottomasti paras juttu, erityisesti nimenomaan yhteishengen vuoksi. Suosittelen Tampereen Teekkarien puheenjohtajuutta vahvasti henkilölle, jolla on merkittävästi kiinnostusta teekkarikulttuuriin, joka pystyy hallitsemaan isoja kokonaisuuksia ja joka haluaa kehittää itseään johtajana.