Tampereen Teekkarit ry – mistä oikeastaan onkaan kyse?

Edustajistovaalit tulivat ja menivät, ja Tampereen ylioppilaskuntien yhdistyminen tuntuu hetki hetkeltä todellisemmalta. Mutta miten käy rakkaan teekkarikulttuurimme? Onko tulevaisuudessa enää Wappuja tai vuosijuhlia? Kuka opettaa fuksit tavoille? Kuka huolehtii lakkitilauksista ja teekkarisaunasta?

Hei, ei paniikkia. Tampereen Teekkarit ry on perustettu huolehtimaan tamperelaisesta teekkarikulttuurista! Käytännössä tämä teekkariyhdistys on olemassa sitä varten, että pitkät perinteemme jatkuvat uuden ylioppilaskunnan aloittaessa toimintansa. Yhdistyksen vastuulla on
jatkossa muun muassa:

  • Teekkarisauna
  • Wapun teekkaritapahtumat kuten Suomen neidon lakitus ja Teekkarikaste
  • Lakinlaskijaiset
  • Tampereen teekkareiden vuosijuhlat
  • Teekkarilakit

Mutta minkälainen yhdistys tämä on?

Tampereen Teekkarit ry on TTY:n kiltojen ja ESN INTO:n yhdessä perustama yhdistys. Käytännössä kuulut teekkariyhdistyksen piiriin, kun olet jonkin perustajajärjestön jäsen. Perustajat ovat myös osittain rahoittamassa yhdistyksen toimintaa. Perustajat käyttävät yhdistyksessä valtaa valitsemalla omista järjestöistään 3 edustajaa Tampereen Teekkarit ry:n valtuustoon. Valtuusto puolestaan on mukana hyväksymässä yhdistyksen talousarviota, toimintasuunnitelmaa sekä hallitusta. Valtuusto kokoontuu keväisin ja syksyisin, ja ensimmäisen kerran valtuusto kokoustaa 3.12.2018. Tällöin valitaan myös teekkariyhdistyksen ensimmäinen varsinainen hallitus.

Ensimmäiseen varsinaiseen hallitukseen haku avataan marraskuussa. Tampereen Teekkarit ry:ssä pystyt vaikuttamaan siihen, miltä teekkarikulttuuri näyttää jatkossa ja tekemään historiaa! Muista hakea!

Tampereen Teekkarit ry esittelee toimintaansa syksyn edetessä ja tämä kirjoitus on ensimmäinen juttusarjassa.