Hallitushakijat vuodelle 2022 /Applicants for the Board 2022

Hakijat ja heidän hakemansa pestit (jos useampia) ovat satunnaisessa järjestyksessä.

Ilona Lainio
Haettu pesti: Teekkarimestari

Moiks!
Olen Ilona, neljännen vuoden koneteekkari ja haen Tampereen Teekkarien hallitukseen teekkarimestariksi. Pari viime vuotta olen viettänyt tiiviisti järjestötoiminnan parissa, pääasiallisesti tapahtumien järjestelytehtävissä, eikä nälkä tekemiseen ole hiipunut, päinvastoin. Pari vuotta teekkarimestarin toimintaa teekkarijaostossa seuranneena, olen motivoitunut ja uskoakseni myös sopiva henkilö tarttumaan teekkarimestarin pestiin.

Olen tekeväinen ja suunnitelmallinen persoona, joka olen aina vauhdilla menossa tai touhuan jonkun homman tai harrastuksen kimpussa. Nautin projektiluontoisesta tekemisestä, jossa saa selvästi asioita aikaan ja valmiiksi. Tosissani sytyn uusista, vähän hulluistakin ideoista ja haasteista, joita tylsän hetken tullen keksin vaikka sitten itse itselleni. Teen kaiken yleensä täysillä tai en ollenkaan, eli siis täysillä ja pieni paine yleensä vain piristää päivää.

Järjestötoimintaan hyppäsin mukaan vasta toisena opiskeluvuonna, mutta siitä lähtien hommat ovatkin houkutelleet mukaansa useammalla taholla. Olen ehtinyt toimia teekkarijaostossa tapahtumavastaavana, KoRKin opintovastaavana, TuRVoKkeella toimarina, ollut järjestämässä Akateemisen kyykän MM-kilpailuja sekä puuhastellut TEA-clubin kerhotapahtumien parissa niin ikään tapahtumavastaavana.

Eniten järjestökokemusta onkin karttunut nimenomaan erityyppisten tapahtumien järjestämisestä ja niistä hommista olen myös nauttinut: aina epärealistisiin lopputuloksiin päätyvistä ideointituokioista ja budjettiexcelöinnistä tavaran roudaamiseen ja raivolla lattioiden luuttuamiseen asti. Asioiden suunnittelua, listoja, laskelmia sekä toisaalta konkreettista käsillä tekemistä rakastavana tapahtumien järjestämisessä koen pääseväni toteuttamaan itseäni, kaiken lisäksi huippujen tyyppien kanssa. Parasta on, kun pikkuhiljaa viikkojen aikana suunnittelusta puuhasteluksi ja ympäriinsä juoksemiseksi kasvanut prosessi päästään lopulla porukalla toteuttamaan tapahtumapäivänä. Palkinnoksi riittää nähdä osallistujien viihtyvän, jolloin järjestäjätiimin tietää onnistuneen työssään.

Paitsi että nautin ihan vain rehellisen suoraviivaisista järjestelyhommista, janoan myös uusista haasteista ja haluaisinkin olla entistä tiiviimmin mukana huolehtimassa minulle niin rakkaan teekkarikulttuurin elinvoimaisuudesta. Kahden teekkarijaostovuoteni aikana olen poikkeusoloista huolimatta päässyt tekemään ja näkemään alarajat ylittävästi teekkareita kokoavia tapahtumia, joissa mielestäni kiteytyy teekkariuden ydin. Teekkarimestariksi haenkin nimenomaan siksi, että haluaisin kovasti olla myös jatkossa mukana toteuttamassa, ylläpitämässä ja kehittämässä tuota teekkariuden ydintä nimenomaan tamperelaisten teekkaritapahtumien muodossa.

Uskon, että viimevuosien aikana tapahtumien järjestämisestä karttuneen kokemuksen lisäksi järjestelmällinen luonteeni, ongelmanratkaisu- ja organisointikykyni kantaisivat minut menestyksekkäästi läpi teekkarimestarivuodesta. Teekkarijaostossa viettämäni aika on ollut elämäni ehdottomasti tapahtumarikkainta, jännittävintä ja antoisinta, joten haluaisin kovasti nähdä, mitä vuosi Tampereen Teekkarien hallituksessa toisi mukanaan. Paitsi että teekkarikulttuuri ja etenkin sen ympärille rakentuva yhteisö ja yhteisöllisyys ovat ottaneet hyvin suuren roolin elämässäni ja antaneet minulle paljon, myös minulla on kova palo antaa parhaani tälle yhteisölle, teekkariudelle.
Joel Tuomisto
Haettu pesti: Fuksimestari

Hei!
Mä oon Joel, iloisa ja mukaansatempaava kolmannen vuoden sähköteekkari ja haen Tampereen Teekkareiden fuksimestariksi kaudelle 2022.

Palo järjestötoimintaa kohtaan heräsi heti fuksivuoden alussa, kun tutustuin kiltani hallitustoimintaan ja pääsin osallistumaan hyvin järjestettyihin fuksitapahtumiin. Hainkin heti ruoka- ja virvoketoimariksi enkä ole katunut päätöstä hetkeäkään. Tämän jälkeen toimin reilun vuoden osana Skillan toimaristoa fuksivastaavana sekä lukuisissa muissa pienemmissä luottamuspesteissä. Kaikista näistä pesteistä olen saanut hyödyllisiä taitoja, jotka tukisivat ensi vuonna fuksimestarina toimimista. Tutuksi on tullut yhteistyö kiltojen ja yritysten ympärillä, kokonaiskuvan hahmottaminen laajemmissa projekteissa ja täysin uusien tapahtumien organisointi, kuten viime Wappuna suuren suosion saavuttanut Haluatko teekkariksi -visa.

Minulle fuksihommat ovat aina olleet iloa ja viihdettä. Haluan tehdä asioita ja järjestää tapahtumia, joista ihmisille tulee hyvä mieli ja joiden aikana he voivat hetkeksi unohtaa arjen pienimmätkin murheet. Nyt olisikin paras mahdollinen aika ottaa järjestötoiminnassa seuraavaa askel. Täten haenkin juuri fuksimestariksi, sillä tahdon olla luomassa koronan jälkeistä uutta normaalia tamperelaiseen teekkarikulttuuriin ja fuksikasvatukseen.

Viime vuoden olen saanut seurata fuksineuvoston pöhinää aitiopaikalta toimiessani neuvoston vakiosihteerinä sekä osallistumalla aktiivisesti fuksineuvoston tapahtumiin. Tunnen fuksineuvoston hyvin ja omaan kokonaisvaltaisen kuvan sen nykytoiminnasta. Ottaisin kehityskohteekseni fuksineuvoston sisäisen ryhmäytymisen ja virkistystoiminnan. On tärkeää, että vuoden aikana eri aikoihin aloittavat uudet fuksitoimijat pääsevät heti osaksi tiivistä ryhmää ja saavat ympärilleen kattavan tukiverkoston. Kun fuksivastaavat ovat tuttuja toisilleen, helpottuvat informaation kulkeutuminen sekä kiltojen välinen yhteistyö. Varmistaisin myös, että fuksineuvosto järjestää jatkossakin kampuksen parhaat fuksitapahtumat.

Olen hallitustoimijana aikaansaava ja teen työni aina hyvin ja huolella, mutta osaan myös töiden ohella pitää hauskaa. Oman pestini lisäksi olen aina valmis auttamaan myös muita hallituslaisia. Nautin hallitustehtävien monipuolisuudesta ja toimin parhaimmillani osana tiivistä joukkuetta. Vapaa-ajallani tykkään liikkua, lukea ja korjailla vanhoja ranskalaisia autoja.

Koen olevani paras valinta fuksimestariksi, sillä olen saanut paljon aikaan Sähkökillan fuksitoiminnassa, olen erittäin motivoinut kohtaamaan uusia haasteita ja minulla on paljon annettavaa teekkariyhteisölle. Haluan oppia lisää Tampereen Teekkareiden toiminnasta sekä kehittää omaa osaamistani aktiivisena järjestötoimijana.
Iiro Parhankangas
Haettu pesti: Kulttuurimestari


Moro!
Meikämureke on toi Iiro, neljännen vuoden energiateekkari. Haen kulttuurimestariksi, koska haluan rakentaa tulevasta Wapusta aivan yhtä tajunnanräjäyttävän kokonaisuuden kuin oma fuksiwappuni 2019 oli, entistäkin suuremmalle porukalle! Tykkään musiikista, urheilusta ja meemeistä 🙂

Teekkarikulttuuri on minulle yksi tärkeimpiä asioita tällä hetkellä. Olen päässyt antamaan pienen osan kaikesta saamastani takaisin omalle killalleni, kasvattamaan fukseista kunnon teekkareita ja ahkeroimaan kerhojen tapahtumissa. Parhaat fiilikseni olen saanut muiden rohkaisemisesta tai esimerkiksi crowd surffaamaan nostamisesta! KV-tuutoroinnin ja ulkomaan ekskursioinnin myötä olen huomannut miten erityinen tämä yliopisto ja teekkarihenki on koko maailman mittakaavassa, joten voin sydämestäni sanoa olevani ylpeästi tamperelainen teekkari. Olisi kunnia saada tehdä ensi vuosi töitä koko yhteisön eteen.

Kulttuurimestarina haluaisin teekkariperinteiden ylläpitämisen ja kehittämisen lisäksi kannustaa muiden kampusten opiskelijoita ja tapahtumajärjestäjiä osallistumaan vieläkin innokkaammin yhteiseen Wappuun. Tämän ohella haluaisin nostaa hyvinvointi-, kansainvälisyys- ja kulttuurivaihtotapahtumien profiilia erinomaisten bileiden tasolle. Vuosijuhlatiimin kanssa haluan järjestää ikimuistoisen hauskat, arvokkaat ja lämpimät vuosijuhlat, jotka huipentuvat kaikkien aikojen silliaamiaiseen.
Viime Wappuna järjestin (ja peruin) Wapunkaadon, järjestin RJK:n ja WapunkaatoLIVE:n osana ydintiimejä sekä autoin TakaTalwen järjestämisessä. Kyvykkyydestäni hoitamaan tätä vastuullista pestiä voin vakuuttaa vuosien monipuolisen nakkeilun tuomalla kokemuksella, että kaikesta selviää hyvällä asenteella ja apua saa kunhan muistaa kysyä. Työurallani hankkimasta johtamis- ja organisoimiskokemuksestani on varmasti hyötyä sekä wappu- ja vujutiimeissä, että hallituksessa työskennellessä.

Useassa erilaisessa ja erikokoisessa tiimissä toimineena olen oppinut johtamaan ja olemaan parempi tiimin jäsen. Olen oppinut rakastamaan hyvää dokumentaatiota ja kommunikaatiota, jakamaan työ_hommat selkeästi, kirjoittamaan muistiinpanot kokouksista sekä arvostamaan vapaaehtoisten panosta <3 Omien hallitushommieni rinnalla minulla on ollut tapana auttaa, ideoida ja puuhastella kaikenlaista muutakin aina kun vain ehdin.

Tampereen Teekkareissa haluaisin päästä vakiinnuttamaan toimintaa, parantamaan wappuyhteistyötä TREYn kanssa ja innostamaan yhä useampia aktiiviseen teekkarielämään vielä fuksivuoden jälkeenkin. Toivon, että annatte minulle mahdollisuuden toteuttaa fuksivuonna syntyneen haaveeni järjestää Suomen Suurin Wappu.
Josefiina Aitalaakso
Haetut pestit: Fuksimestari, Kulttuurimestari


Moikka!
Olen Josefiina Aitalaakso, kenties tutummin Jossu, ja haen Tampereen Teekkarien hallitukseen vuodelle 2022 joko fuksimestarin tai kulttuurimestarin pestiin. Yliopistotaipaleeni alkoi YKIllä energiatekniikan parissa, jota opiskelinkin kolmen vuoden ajan. Tänä syksynä kuitenkin oli muutoksen aika ja vaihdoin maisterivaiheeseen opiskelemaan tietojohtamista.

Järjestötoimintaan lähdinkin mukaan kotikillassani YKIllä, jossa aloitin fuksivuotenani liikuntatoimarina. Toisena opiskelijavuotenani toimin killan tuutorina. Pelkkä tuutorius ei minulle kuitenkaan riittänyt, vaan halusin antaa vieläkin suuremman panoksen YKIn fuksitoimintaan ja sen kehittämiseen. Tästä luonnollisena jatkumona toimikin fuksivastaavan pesti, jossa toimin vuoden 2020 tammikuusta tämän vuoden lokakuuhun asti. Fuksihommien lisäksi myös tapahtumien järjestäminen suuremmallekin yleisölle alkoi kiinnostamaan, josta syystä hainkin mukaan Teekkarijaostoon, jossa olen tänä vuonna toiminut vujuvastaavana. Tämän lisäksi minut valittiin tänä syksynä järkkäämään YKIn seuraavan vuoden vujuja.

Koen, että pääsisin sekä fuksimestarina että kulttuurimestarina todella hyödyntämään omia vahvuuksiani. Pystyn hallitsemaan suuria kokonaisuuksia ja saan pidettyä useampaakin narua käsissäni samaan aikaan. Olen tottunut toimimaan pienen paineen ja kiireen alla, eikä toimintani laatu tästä kärsi. Kokemusta löytyy myös tiimin vetämisestä, jonka koen etenkin kulttuurimestarin pestissä erittäin tärkeäksi ominaisuudeksi. Tiimissä toimiessani olen jämpti, mutta toiminnassani on aina positiivisuutta ja pientä pilkettä silmäkulmassa. Olen myös sopeutuvainen uusiin tilanteisiin ja pystyn tehdä päätöksiä myös nopealla aikataululla, tarpeen niin vaatiessa. Korona-aika hallitushommissa on pakottanut ajattelemaan boksin ulkopuolelta ja saamaan huonotkin tilanteet ja olosuhteet käännettyä voitoiksi.

Vaikka fuksihommissa onkin jo tullut häärättyä jokin tovi ja oma pesti venyi lopulta melko pitkäksi, riittää paloa toiminnan kehittämiseen. Vaikka itse sanonkin, on YKIllä perinteisesti ollut fuksikasvatus korkealla tasolla. Tahtoisin jakaa hyväksi todettuja käytäntöjä eteenpäin ja toimia kiltojen fuksihenkilöille tukena ja tsempparina raskaan pestin aikana. Fuksitoiminta antoi itselleni ensimmäisenä opiskeluvuotenani todella paljon ja tahdon olla kehittämässä toimintaa eteenpäin, jotta uudet fuksit saavat vähintään yhtä hyvät kokemukset ensimmäisistä hetkistään tamperelaisessa teekkariyhteisössä.

Olen nähnyt fuksitoimintaa eri näkökulmista jo useamman vuoden ajan. Minulla on näkemystä siitä, millaista toiminta on ollut koronaa ennen, koronan aikana ja koronasta hiljalleen yli päästäessä. Minulla riittää kiinnostusta kehittää fuksitoiminnasta entistäkin parempaa varmistamalla, että toiminta ottaa kaikki huomioon, niin fuksit kuin fuksineuvostolaiset. Toimin järjestelmällisesti ja pystyn huolehtimaan siitä, että asiat hoidetaan oikea-aikaisesti ja laadukkaasti.

Kulttuurimestarin pesti on varmastikin yksi työläimmistä, mutta olen valmis ottamaan haasteen vastaan. Tampereen teekkarien vujujen järjestäminen tänä syksynä oli mielettömän upea kokemus, joka opetti paljon, ja sai minut entistä innostuneemmaksi suurten tapahtumien järjestämisestä. Tampereen Teekkarien toiminta on tällaisenaan vielä suhteellisen tuoretta, ja myös kulttuurimestarin pestiin kuuluu alueita, jossa toiminta vaatii vakiinnuttamista. Wappu ja vuosijuhlat ovat kenties Tampereen Teekkarien näkyvimmät tapahtumat ja olisi hieno mahdollisuus päästä jättämään näihin oma kädenjälkeni.

Minusta saisi motivoituneen ja työteliään kulttuurimestarin. Pystyn käsitellä pestin mukana tulevan työmäärän ja paineen. Näkemystä kulttuurimestarin pestistä löytyy jo tältä vuodelta, kun toimin nykyisen kulttuurimestarin alla vujuvastaavana. Tiiminvetäjänä olen reilu, joustava ja kannustava. Kanssani on helppo työskennellä, ja osaan antaa myös muille tilaa ottaa vastuuta ja ideoida.
Mikko Kemppi
Haettu pesti: Talousmestari


Moro!

Oon Mikko, neljännen vuoden tietojohtaja ja haen Tampereen Teekkarien talousmestariksi vuodelle 2022.

Järjestöaktiivina ja talousasioiden innokkaana fanina talousmestarin homma sopii kuin nyrkki silmään, miettikää että jotkut oikeasti tykkää kirjata lukuja taulukoihin. Tarina järjestötoiminnassa alkoi jo fuksivuonna rytinällä Tietojohtajakillan rahastonhoitajana, minkä aikana esimerkiksi rakensin killalle MobilePayn käyttöön, hankin Lyytiin maksuominaisuudet ja tein pohjaa kirjanpitosovelluksen uudistamiselle seuraavaa hallituskautta varten (Tuhatta kirjausta vuodessa vuoden 2003 kirjanpitosovelluksella ei voi toivoa kellekkään). Tämän jälkeen on tullut toimittua killassa materiaalivastaavana, ulkosuhdevastaavana, mediatoimarina ja tek-vastaavana, järjestetty Akateemisen kyykän MM-kilpailuja ja pyöritty vuosi TaKoRu:n varapuheenjohtajana.

Muuten ihmisenä tykkään niin puurtaa hommia hämärissä kellareissa itsekseni, sekä myös heilua ympäriinsä ihmismassoissa pää kolmantena jalkana. Järjestötoiminnassa olen kokenut tärkeänä toiminnan kehittämisen ja uudistamisen, kaikkiin kiltapesteihini olenkin hakenut tavoitteena uudistaa ja kehittää sitä. Tässä onkin onnistuttu ja killan suojatyöpaikkapestejä on rempattu sisällöllisemmiksi ja paremmin koko kiltaa palveleviksi. Rahastonhoitajan tehtävät ovat juurtuneet takaraivoon ja rahisvuoden jälkeen onkin tullut auteltua molempia uusia rahiksia aktiivisesti.

Talousmestarin hommiin itseäni motivoi halua mahdollistaa muiden luoma huikea toiminta omaa osaamistani hyödyntäen, tapahtumien järjestämisen ja muut kikkailut jätän suosiolla muille ja keskityn pitämään toiminnan rattaa pyörimässä ja hyvin öljyttyinä.
Kaisa Vornanen
Haettu pesti: Järjestömestari


Moikka!

Mä oon Kaisa Vornanen, neljännen vuoden sähköteekkari ja haen Tampereen Teekkarien hallitukseen järjestömestariksi vuodelle 2022.
Fuksista asti syksyt ovat olleet sitä aikaa, kun mielessä pyörii opintojen sijaan lähinnä ensi vuoden järjestötoiminta. Fuksina hyppäsin mukaan Sähkökillan hallituksen toimintaan toimariksi, jonka jälkeen teekkarikulttuuri ja järjestötoiminta onkin pitänyt minut tiukasti otteessaan. Viime vuonna toimin sihteerinä ja kuluvana vuonna olen saanut kunnian toimia kiltamme puheenjohtajana. Nyt on taas se aika, kun siirretään katseet tulevaan ja uskonkin, että Tampereen Teekkarien hallitus olisi minulle sopiva paikka tehdä hommia yhteisömme eteen ensi vuonna.

Olen tehnyt nyt kolme vuotta järjestöhommia suurella sydämellä. Kilta- ja kerhotoiminta on opettanut minulle ennen kaikkea vastuullisuutta, erilaisten ihmisten kanssa toimimista ja välillä myös pienen kaaoksen hallitsemista. Skillan lisäksi Uranaisten Opiskelijaseurassa olen päässyt sekä järjestämään erilaisia tapahtumia että levittämään niin tekniikan kuin teekkarikulttuurin ilosanomaa.

Erityisesti puheenjohtajana olen päässyt käyttämään omia vahvuuksiani eli organisointitaitoja, täsmällisyyttä ja suurten kokonaisuuksien hahmottamista. Teen myös aina järjestöjuttuja sillä asenteella, että muiden hallituslaisten on helppo päästä mukaan ja seuraavien hallituslaisten on mahdollisimman helppo jatkaa työtäni. Jos hommia kerran tehdään, niin tehdään ne täysillä, mutta muistetaan nauttia niistä! Ilon kautta ja yhdessä kun tehdään, niin homma rullaa.

Tämäkin vuosi on eletty hyvin poikkeuksellisessa tilassa ja mielestäni ensi vuoden järjestömestarilla onkin erityisen tärkeä rooli kiltojen puheenjohtajien tukipilarina toimimisessa. Järjestömestarina olisin kaikille tasapuolinen, helposti lähestyttävissä oleva tyyppi, jolta voi kysyä ne tyhmimmätkin kysymykset ja jonka hihaa voi tulla aina nykimään. Järjestömestarina haluan tarjota killoille ja kerhoille helpon ja avoimen väylän olla yhteydessä Tampereen Teekkareihin kaikissa askarruttavissa kysymyksissä.

Teekkarikulttuuri on ottanut isoja askelia eteenpäin parin viimeisen vuoden aikana ja tätä työtä haluan olla edistämässä. Pandemia-aika on ollut hyvää aikaa heittää huonoja perinteitä roskiin ja maailman taas auetessa on hyvä aika luoda meille uusia ja loistavia perinteitä. Teekkaripassin jalkauttaminen jokaisen teekkarin elämään on mielestäni asia, jolla saadaan jatkossakin innostettua niin uusia kuin vanhojakin opiskelijoita teekkarielämän ja -kulttuurin saloihin. Yhdessä tekeminen ja toisista huolehtiminen on itselle ja varmasti monille muillekin ollut opiskelijaelämän suola ja siitä on hyvä pitää kiinni.

Ihmisenä olen huolehtiva, empaattinen ja jämpti. Opiskelu- ja järjestöjuttujen ulkopuolella aikani kuluu virkaten, lukien ja eläinvideoita ihastellen, erityisesti kiisuvideot ovat lähellä sydäntäni. Pandemiasta palautuva yhteisömme tarvitsee joukkoonsa osaavia ja ahkeria tyyppejä, jotka ovat valmiita tekemään täysillä töitä tamperelaisen teekkariuden eteen ja olisinkin tähän pestiin oikea henkilö.
Helena Hämölä
Haettu Pesti: Fuksimestari


Moikkuli!
Mää oon Helena ja haen Tampereen Teekkarien hallitukseen fuksimestariksi vuodelle 2022. Opiskelen nyt kolmatta vuotta materiaalitekniikkaa ja mulla on fuksivuodesta lähtien ollut kova palo fuksihommia kohtaan. Hainkin heti fuksivuoteni lopussa kiltamme fuksiperämieheksi ja vuosi sitten varsinaiseen hallitukseen fuksikapteeniksi. Nämä pestit ovat nyt loppusuoralla, mutta halu jatkaa fuksihommissa on silti vahvasti läsnä.

Totesin jo fuksivuonna kolme eri asiaa. Sitkun aika suo ja mulla on aikaa ni mä lähen mukaan TTkameroihin, NääsPeksiin ja haen Tampereen Teekkarien hallitukseen. Nyt on sopiva aika toteuttaa yksi näistä tavoitteista.

Tähän mennessä olen ollut mukana oman kiltamme fuksitoiminnassa 1,5 vuotta, joista fuksikapteenivuoden toimin myös varapuheenjohtajana. Lisäksi olen ollut vuoden verran kiltamme tapahtumatoimarina sekä nyt SBS Tampin hallituksessa tapahtumatiimissä. Näiden pestien kautta olen saanut oppia, miten erilaista hallitustoiminta on erilaisissa organisaatioissa. Killan hallituksessa on yhteensä reilut 30 henkeä, kun taas SBS Tampin hallituksessa on reilu 10 henkeä. Näiden järjestöjen toiminta on hyvin erilaista verrattuna toisiinsa ja uskonkin, että Tampereen Teekkareiden hallitus olisi vielä erilaisempi. Minua kiinnostaa erityisesti ajatus pienestä hallituksesta ja siitä, että hallituslaiset oikeasti tuntevat toisensa.

Mennyt syksy on ollut kiireinen ja koenkin, että yksi vahvuuksistani on aikatauluttaminen. Osaan nykyään sanoa jo ei, enkä mene mukaan kaikkeen mahdolliseen tai ota tehtäväkseni kaikkea mitä olisi tarjolla. Olen tasapainoillut monen eri asian välillä, mutta samalla myös osannut aikatauluttaa itselleni vapaa-aikaa. Vapaa-aikani käytänkin salibandyn pelaamiseen, valokuvaamiseen, geokätköilyyn ja autolla ajeluun. Luonteeltani oon suhteellisen rempseä ja menevä tyyppi. Usein oon menossa aamusta iltaan ja välillä myös yömyöhään. Velvollisuudet ja opiskelut hoidan kuitenkin ajallaan.

Luottamuspestejä mulla on ennen ollut ja mitä erikoisempiin paikkoihin oon päässy olemalla oma itteni. Lukioaikoina opettajat oli yllättyneitä johtamistaidoistani, kun pidin koko koululle lukion oppilaskunnan kokousta. Samoin lukiossa minut lähetettiin Turun kirjamessuille puhumaan kirjailijan kanssa, sillä olin väitellyt hyvin väittelykilpailussa. Pääsin myös juontamaan lukiomme joulujuhlia aikoinaan. Nämä kertovat minulle siitä, että osaan ottaa tilanteen haltuuni ja hoitaa asiat kunnialla loppuun saakka. En ehkä oo ryhmässä se äänekkäin, mut johtaa ja puhua osaan.
Jusa Pietilä
Haettu pesti: Yritysmestari


Hei olen Jusa, vuonna 2015 aloittanut viidennen vuoden koneteekkari ja haen Tampereen Teekkarien hallitukseen yritysmestariksi. Hallitustoiminnassa olen aktiivinen, ahkera, valmis ottamaan vastuuta enkä jätä hommia tekemättä.

Yritysyhteistyö on todella tärkeä osa teekkarien toimintaa yliopistossa ja uudella järjestöllä on erityisen vaikea paikka löytää pitkäaikaisia yhteistyökumppaneita. Haluaisin olla vakiinnuttamassa yritysyhteistyön käytäntöjä, ja luoda pitkäjänteistä toimintakulttuuria erityisesti vuosisopimusten muodossa. Ilman toimivaa yritysyhteistyötä esimerkiksi teekkarisaunan pyörittäminen nykyisellä kulurakenteella on lähes mahdotonta. Toimivalla varainhankinnalla on myös mahdollista laajentaa sekä parantaa jäsenpalveluita tulevaisuudessa.

Teekkariyhteisön kannalta näen tärkeänä järjestää koulutuksia myynnistä sekä yritysyhteistyöstä killoille myynnin ammattilaisten kanssa. Tällaisessa toiminnassa paljon mahdollisuuksia ja kehitettävää. Toimiva koulutus ja ohjaaminen antaa jokaiselle taholle paremmat lähtökohdat menestyä omassa yritysyhteistyössään sen tasosta tai laajuudesta riippumatta.

Tällä hetkellä olen Teekkarisauna 2.0 projektissa suunnittelemassa, ohjaamassa, sekä toteuttamassa yritysyhteistyötä ja varainkeruuta. Projekti on saanut alkunsa loppuvuodesta 2020 ja jatkuu aina ensivuoden syksyyn asti. Teekkarisaunan valmistuttua syksyllä 2022 on todella tärkeää varmistaa yritysyhteistyön dokumentoinnin onnistuminen sekä yhteistyön mahdollinen jatkuvuus myös tulevaisuudessa. Nyt saunaprojektissa tehtävä yhteistyö ja varainkeruu tuleekin olemaan pohjana Tampereen Teekkarien yritysyhteistyölle tulevaisuudessa. Haluankin olla omalta osaltani varmistamassa projektista opitun tiedon säilyvän ja auttavan tulevia teekkaripolvia. Koen aiheen erittäin tärkeäksi ja olenkin nauttinut käsittämättömän paljon koko saunaprojektin aikana tekemästä työstäni.
Mika Pajala
Haettu pesti: Muu mestari


Moro,
olen Mika, kolmannen vuoden tietoteekkari ja haen Tampereen Teekkarien hallitukseen täysin uuteen pestiin edunvalvontamestariksi. Nähdäkseni tämä pesti on tarpeellinen, jotta yhdistyksen uudessa strategiassa mainitut edunvalvontatavoitteet toteutuvat.

Näiden lisäksi olen kiinnostunut ottamaan vastuulleni yhdistyksen toimijoiden hyvinvoinnin sekä yhteydenpidon yhdistyksen sidosryhmiin kuten TREY ja TEK. Yhdistyksen toimijoiden hyvinvointi olisi myös hyvä antaa selkeästi yhden pestin vastuulle, jottei se jää missään toimielimessä toteuttamatta.

Taustani järjestötoiminnasta on lyhyt mutta kova. Kuluneen vuoden olen toiminut TiTen hallituksessa koulutuspoliittisena vastaavana ja sinä aikana olen myllännyt pestin täysin ja jättänyt pysyvän kädenjälkeni toimintaan. Tavoitteenani oli tuoda edunvalvontaa lähemmäs jäsenistöä ja toteutin sen onnistuneesti tehokkaalla viestinnällä (esim. edunvalvonnan uutiskirjeet), järjestämällä edunvalvontaan liittyviä tapahtumia sekä perustamalla TiTelle koulutuspoliittisen toimikunnan, jonka menestys yllätti itsenikin.

Olen löytänyt paikkani teekkarikulttuurista ja Tampereen Teekkarien hallitus tuntuu meikäläiselle luonnolliselta siirtymältä. Teekkarikulttuuri on antanut elämääni paljon ja haluaisin tehdä tamperelaisesta teekkariyhteisöstä yhä paremman – paitsi kulttuurin vaalimisen niin myös edunvalvonnan saralla.

Olen hallitustoiminnassa aktiivinen ja helposti lähestyttävä. Pystyn myös sujuvaan yhteistyöhön kenen tahansa kanssa. Nautin toimielimien johtamisesta ja omaan paloa parantaa edunvalvontaa etenkin teekkaripiireissä aktivoimalla uusia tekijöitä ja tarjoamalla nykyisille toimijoille parempaa vertaistukea. Olen mielestäni juuri sopiva tähän pestiin, sillä omaan jo hyvää kokemusta uusista avauksista ja olen hyvä käynnistämään toimintaa tyhjästä. Olen myös paljon rennompi tyyppi kuin miltä vastuualueeni kuulostavat. 🙂

Tavoitteeni ovat:
1) luoda kiltojen edunvalvontatoimijoiden tukemiseksi koponeuvosto, jota vetäisin itse
2) kehittää tekniikan alojen yhteistä edunvalvontaa yhteistyössä neuvoston ja ylioppilaskunnan kanssa
3) tehdä vaikuttamisesta mielenkiintoisempi ja palkitsevampi osa teekkariyhteisöä
4) varmistaa hallituksen ja muiden vapaaehtoistoimijoiden hyvinvointi ja että toiminta pysyy hauskana
5) pitää Tampereen Teekkarit maailmankartalla ja hyvissä suhteissa mm. ylioppilaskuntaan, yliopistoon sekä TEK:iin

Nähdään hakijapaneelissa!
Mika
Valtteri Paajanen
Haettu pesti: Puheenjohtaja


Hei!
Olen Valtteri, viidennen vuoden materiaaliteekkari ja haen Tampereen Teekkarien hallituksen puheenjohtajaksi vuodelle 2022.

Olen ollut aktiivisesti mukana järjestötoiminnassa fuksivuodesta saakka, jolloin aloitin MIKin toimihenkilönä emännän apuna. Toisena opiskeluvuotenani siirryin emännän avusta fuksivastaavan tehtäviin. Samana vuonna alkoi kolme vuotta kestänyt lukuisa eri tehtäviä sisältänyt urani Wappulehti Tampin toimituksessa. Vuosien saatossa minulle on kertynyt mittavat määrät kokemusta niin tapahtumien järjestämisestä, projektityöskentelystä kuin lukuisten eri sidosryhmien kanssa toimisesta. Tämän takia Tampereen teekkareiden hallituksen puheenjohtajan pesti olisi minulle mielekkäin tapa jatkaa järjestöuraani.

Teekkariyhteisömme kannalta on tärkeää, että Tampereen teekkareiden toiminta on hyvin organisoitua, päämäärätietoista ja johdonmukaista. Näin voimme taata yhteisöllemme mieleenpainuvat tapahtumat, laadukkaan fuksitoiminnan ja niin arvokkaiden kuin hauskojenkin perinteiden jatkuvuuden. Puheenjohtajana huolehtisin myös erityisesti tarkasta hallinnosta ja hyvästä yhteydenpidosta yhdistyksemme sidosryhmiin, jotta voisimme parantaa Tampereen teekkareiden asemaa niin opiskelijayhteisössämme, kuin myös valtakunnallisella tasolla.

Tampereen teekkarien tärkeimpiä tehtäviä on yhdistää ja edustaa koko teekkarikansaa näyttävien ja kymmenien vuosien ikäisten perinteidemme kautta. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö toimintaa tulisi tarkastella myös kriittisesti. Puheenjohtajan onkin yhdessä hallituksen kanssa kyettävä arvioimaan mitkä osat toiminnastamme on tarpeen muokata vastaamaan nykypäivän näkemyksiä ja arvomaailmaa, jotta kenenkään yhteisömme jäsenen ei tarvitsisi sanoutua irti niistä arvoista, joita Tampereen teekkarit edustavat. Ensisijainen tehtävämme onkin taata myös tuleville teekkaripolville mahdollisuus nauttia ainutlaatuisesta tamperelaisesta teekkarihengestä.

Uutta hallitusta muodostaessa on mielestäni ensiarvoisen tärkeää, että mukana on henkilöitä, jotka ovat nähneet pandemiaa edeltäneen ajan ja tuolloin järjestetyt tapahtumat omin silmin, mutta myös niitä, jotka osaavat katsoa toimintaa uudessa valossa ja näkevät myös metsän puilta. Ihanteellisessa hallituksessa voidaan avoimesti keskustella tapahtumien mielekkyydestä, mutta perinteikkäitä tapahtumia ei sovi hylätä vain muutoksen vuoksi.

Minulle teekkariyhteisö ja -kulttuuri on aina ollut keskeinen osa opiskelijaelämää ja siksi haluankin kantaa nyt oman korteni kekoon. Hallituksen puheenjohtajana minulla on paras mahdollisuus hyödyntää monipuolista ja kattavaa osaamistani ja innostaa koko hallitus ja yhteisömme toimimaan yhteisten päämäärien eteen. Aikaa vievän järjestötoiminnan ammattilaisena olenkin valmis tekemään töitä yhteisömme eteen niin vapaa-ajan kuin opintopisteidenkin kustannuksella ja siksi olisinkin erinomainen valinta Tampereen Teekkarien puheenjohtajaksi!
Saana Romula
Haetut pestit: Puheenjohtaja, kulttuurimestari, muu mestari


Moi,
meikäläinen on Saana Romula, 5. vuosikurssin raksateekkari ja haen Tampereen Teekkareiden vuoden 2022 hallitukseen puheenjohtajaksi sekä kulttuurimestariksi. Tämän lisäksi ehdotan hallitukseen uutta valtuustomestarin pestiä, johon olen myös käytettävissä.

Luonteeltani olen sosiaalinen, helposti lähestyttävä sekä ennen kaikkea huumorintajuinen ja mielestäni aina on aikaa hyville nauruille. Tämän lisäksi voisin kuvata itseäni sanoilla ahkera, täsmällinen ja aikaansaava. Lisäksi tykkään haastaa itseäni ja olenkin valmis tarttumaan uusiin mahdollisuuksiin. Järjestötoimijana minulle on aina ollut tärkeää avoimuus, avoin keskusteluympäristö sekä se, että asiat hoidetaan hyvin ja yhteisön edun mukaisesti. Ajaudun usein käymään keskusteluja asiasta kuin asiasta ja erityisesti minulle luontaista on päätyä pohtimaan, voitaisiinko jotain tehdä paremmin ja kehittää.

Minulla on vankka ja monipuolinen kokemus järjestökentältä. Järjestötoiminnan aloitin jo fuksivuonna kiltani hallituksessa, jossa olen tehnyt hommia tapahtumien parissa, sihteerinä ja varapuheenjohtajana. Tämän lisäksi olen toiminut kiltamme TEK-kiltayhdyshenkilönä sekä olen ollut mukana monissa killan projektityöryhmissä niin tekijänä kuin työryhmien päävastaavana, viimeisimpänä mainittakoon Tampereen Rakentajakillan strategiaprojektin saattaminen maaliin. Tampereen Teekkareiden toiminnassa olen ollut mukana kuluneen vuoden ajan Teekkarijaostossa tapahtumavastaavana sekä kaksi viimeistä vuotta Teekkarivaltuustossa kiltamme valtuustoryhmissä.

Koen, että minulle on kertynyt erilaisten pestien ja hommien kautta kokemusta, jota voisin hyödyntää puheenjohtajana. Teekkariyhteisö ja -kulttuuri on tarjonnut minulle kasvualustan, jossa olen voinut kehittyä ihmisenä suuresti sekä tavata monia mahtavia uusia ihmisiä, ja tämän vuoksi minulla on aito tahtotila päästä luotsaamaan hallitusta, joka toiminnallaan pystyy mahdollistamaan tämän ympäristön kaikille yhteisön jäsenille. Järjestökokemuksen, vahvan kehitysmyönteisyyden ja avoimuuden sekä hyvien vuorovaikutus- ja keskustelutaitojeni vuoksi kokisin olevani paras valinta puheenjohtajaksi ja tätä pestiä ensisijaisesti haenkin.

Kulttuurimestarin pestiin haen, koska erityisesti tapahtumakulttuuri on ollut minulle aina lähellä sydäntä ja suurimman osan järjestötoimintaan käyttämästäni ajasta olen käyttänyt erilaisia tapahtumia järjestäen, sillä haluan tarjota hauskanpidon kokemuksia tapahtumien muodossa kaikille. Tämän vankan tapahtumajärjestämiskokemuksen vuoksi koen olevani paras valinta kulttuurimestarin pestiin.

Teekkarivaltuuston toiminnassa näen paljon kehitettävää ja koen valtuuston olevan tärkeä elin yhdistyksen sekä teekkariyhteisön toiminnassa, minkä vuoksi ehdottaisin seuraavalle vuodelle valtuuston toiminnasta vastaavaa valtuustomestaria. Valtuustomestarin pestiin koen olevani paras valinta koska minusta toimiva päätöksenteko on kaikkien parhaaksi ja jos minut valtuustomestariksi valittaisiin, olisin valmis viemään valtuuston toimintaa eteenpäin.

Kirjoitin seuraavan virkkeen viime vuonna Teekkarijaoston hakemukseen ja kirjoitan sen nytkin, sillä kyseinen tunne ei ole hävinnyt. Teekkarikulttuuri on antanut paljon minulle, joten minäkin voisin antaa vastavuoroisesti teekkarikulttuurille, tällä kertaa Tampereen Teekkareiden hallituksessa.
Tatu Niemi
Haettu pesti: Viestintämestari


Hei,
Olen Tatu Niemi, kolmannen vuoden automaatioteekkari. Olen todella innostunut toimimaan yhteisen hyvän eteen ja siksi koin, että parhaiten itseäni toteutan viestintämestarin roolissa Tampereen Teekkarit Ry:n hallituksessa.

Henkilönä mielestäni sovin hallitukseen mielenkiintoisten ja hyvienkin ajatusten puolesta. En välttämättä ole porukan vetäjä, vaan pikemminkin tulkitsija, joka antaa tilaa, kun taas tilaisuuden tullen olen valmis ottamaan porukassa roolia ja näyttämään esimerkkiä.

Olen avoin mieleltäni, en tuomitse erilaisuutta, olen oma-aloitteinen ja suhtaudun asioihin positiivisesta näkökulmasta. Vapaa-aikaani rakastan käyttää hyödyksi, milloin missäkin; urheilun, lautapelailun ja nykyään suurenevissa määrin järjestöjen eteen.

Olen aina etsinyt uusia haasteita ja mahdollisuuksia, jo fuksina otin ensi askeleeni Automaatiotekniikan killan, tuttavallisemmin Autekin, yritystoimarina ja automaatiorekrymessuvastaavana. Siinä lomassa pääsin tutustumaan uusiin kuvioihin, lähtemään aktiiviseksi ja esimerkilliseksi tuutoriksi, samalla kun omat kiinnostuksen kohteet ja käsitys teekkarikulttuurista alkoivat vasta todella muodostumaan.

Miksi uskon, että viestintämestari olisi itselleni paras rooli? –Toimin tämän vuoden Autekin sihteerinä, enkä meinannut pysyä housuissani, kun tilanne kaipasi rinnallensa viestintää, enemmän kanssakäymisiä muiden tekijöiden kanssa, sekä enemmän vuorovaikuttamista muihin järjestöihin.

Viestintämestarina ei tarvitsisi jättää taakseen sihteeröinninkään parhaita puolia tekstin jäsentelyn ja järjestelmällisyyden suhteen. Roolissa parasta on myös se, että siitä voi tehdä itsensä näköisen, sekä kehittymisellekin löytyy varmasti sijansa, kun pitää mielensä avoimena eikä jumahda vain vanhoihin kaavoihin.

Uudet tuulet ovatkin puhaltaneet purjeeni täyteen, josta olen huomannut kuinka yhdessä toimiminen auttaa jaksamaan ja panostamaan yhteiseen hyvään. Siksi olen hyvin oma-aloitteisesti tarttunut tehtäviin, joissa tekeviä käsiä tarvitaan, mutta ei vaadita.

Tämän vuoden suuntaankin niin, että saan tehdä mielestäni tärkeitä asioita Teekkarikulttuurin eteen, luoda hyvää henkeä, auttaa tarvittaessa muita ja ottaa ihmiset mukaan!
Salla-Mari Palokari
Haettu pesti: Puheenjohtaja


Morienttes,
Mä oon Salla-Mari “salmari” Palokari, n. vuoden tietojohtaja sähkönsinisellä sydämellä ja mä haen Tampereen Teekkarien puheenjohtajaksi.

Mulle teekkarikulttuurissa keskeistä on yhdessä tekeminen, tekemällä oppiminen ja mukaanottaminen. Nyt parin vuoden hiljaiselon jälkeen mä haluaisin päästä pitämään huolen siitä, että yhteisöstä sivuun jääneet pääsevät osallisiksi teekkariuteen ja näin saada teekkarikulttuuri kukoistamaan entistä eeppisempänä. Haluankin olla puheenjohtajana varmistamassa, että nämä ovat ensi vuonna Tampereen Teekkarien tärkeimpiä arvoja.

Ensi vuosi on erityisen tärkeä teekkarikulttuurille. Olemme nyt parin vuoden ajan joutuneet tekemään tapahtumia etänä, kiireellä tai pienemmässä mittakaavassa, ja nyt viimein alkaa näyttää siltä, että paluu normaaliin alkaa olla mahdollista. Normaalia ja jopa entistä parempaa toimintaa tavoitellessa on myös tärkeää pysähtyä miettimään, kuinka teemme kulttuurista entistä yhdenvertaisempaa ja saavutettavempaa. Jokaisella on oltava mahdollisuus kokea olonsa tervetulleeksi teekkariyhteisössä.

Puheenjohtajan rooliin toisin vankkaa kokemusta niin monipuolisesta järjestötoiminnasta kuin johtamisen opinnoistani. Sen lisäksi osaamisalueisiini kuuluu hallinto-, talous- ja viestintäasiat. Olen oppinut erilaisissa johtamistehtävissäni, että vapaaehtoisten johtamisessa keskeistä on innostavuus ja tukeminen.

Puheenjohtajana olisin lämmin, kaikki huomioiva, yhteiseen tekemiseen ja hauskanpitoon keskittyvä sekä jämpti. Haluaisin omalta osaltani päästä vaikuttamaan siihen, että hallitus nauttii vuodestaan yhdessä ilman, että kukaan kuormittuu liikaa.

Vapaa-ajalla nautiskelen hyviä oluita, pelailen videopelejä, seurailen intohimoisesti (ja pelaan välttävästi) pesäpalloa, katselen söpöjä eläinkuvia ja rapsuttelen koiraani Wallua.
Tuomas Hakala
Haetut pestit: Järjestömestari, viestintämestari, muu mestari


Moikka!
Minä olen stube, viidennen vuoden TiTeläinen ja pitkän linjan järjestöaktiivi. Haen Tampereen Teekkareiden hallitukseen vuoden 2022 järjestömestariksi, viestintämestariksi tai mahdollisesti vastaamaan KV-asioista esimerkiksi kansainvälisyysmestarin nimikkeellä. Minulta löytyy hyvää osaamista näihin pesteihin ja tuon myös paljon kokemusta ja intoa hallitukseen.

Olen ollut aktiivinen järjestötoimija jo fuksivuodestani asti. Opintojeni aikana olen toiminut esimerkiksi killan hallituksessa, INTOn toimihenkilönä, TREYn tapahtumajaostossa ja Teekkarijaostossa. Mukaan on mahtunut myös lukuisia vastuutehtäviä pienemmissä järjestöissä, ja olen toiminut esimerkiksi puheenjohtajana, rahastonhoitajana, fuksivastaavana ja lukkarina. Minulla on siis laaja-alaisesti kokemusta järjestötoiminnasta, ja kiinnostukseni teekkariyhteisöön ja -kulttuuriin on vain kasvanut näiden vuosien varrella.

Vaikka minulla on ollut paljon rooleja poikkiteteellisemmissäkin järjestöissä, teekkarius on aina ollut tärkeä osa identiteettiäni. Opiskeluaikanani minulle on tullut tutuksi niin kiltojen perinteet, kansainvälinen yhteisö, teekkarimuseo, kuin myöskin Teekkariyhdistyksen jaostot. Teekkarikulttuurista minulle rakkaimmiksi asioiksi ovat nousseet laulukulttuuri, kansainvälisyys ja teekkarihistoria. Tahdon jättää oman jälkeni teekkariyhteisöömme ja varmistaa, että sen menestys jatkuu myös vastaisuudessa.
Haen järjestömestariksi, sillä Kiltaneuvoston puheenjohtajana minulla olisi mahdollisuus olla mukana vaikuttamassa koko teekkariyhteisön laajuisiin asioihin. Lisäksi haluan kehittää yhdistyksen palkitsemiskulttuuria, ja erityisesti vielä lapsenkengissään olevan teekkaripassin sisällössä on mielestäni paljon kehitettävää. Haen myös viestintämestariksi, sillä viestintäkanavia hallinnoidessa olisin yhteisön ytimessä. Lisäksi minulta löytyy kokemusta kuvanmuokkauksesta sekä verkkosivujen hallinnoimisesta, ja haluan kehittää yhdistyksen verkkosivuja palvelemaan teekkareita paremmin sekä käsittelemään teekkarikulttuuria ja -historiaa kattavammin.

Tämän vuoden hallitus on myös tuonut ilmi, että hallitukseen pitäisi saada enemmän toimijoita ja näin myös lisää pestejä. Esittäisin siis kolmanneksi hakutoiveekseni uutta kansainvälisyysmestarin pestiä. Yhdistyksen strategiassa esitetään paljon parannuskohtia kansainvälisen toiminnan osalta, joten mielestäni tämä pesti olisi järkevä lisäys keventämään hallituskokoonpanon taakkaa.
Ville Tiljander
Haettu pesti: Järjestömestari


Moro!
Mun nimi on Ville ja olen neljännen vuoden automaatioteekkari ja haen Tampereen Teekkareihin järjestömestarin pestiin. Persoonaltani olen sosiaalinen, tunnollinen, rauhallinen sekä tekevä ja jos johonkin ryhdyn, niin keskityn siihen täysillä! Innostun myös uusista haasteista ja haluan kehittää itseäni uusien ihmisten ja hommien parissa.

Mielenkiintoni järjestöhommiin heräsi jo fuksivuonna, kun pääsin näkemään mitä teekkarikulttuuri on ja mitä kaikkea eri järjestöt tarjosivat opiskelijoille. Aloitin siis järjestöurani fuksivuonna Autekin toimihenkilönä isäntätiimissä kuulustellen millaista järjestössä toimiminen on. Tämä oli yksi elämäni parhaista päätöksistä ja olenkin siitä asti ollut Autekin toiminnassa mukana jatkaen seuraavana vuonna isännäksi. Isännän pestissä pääsin ohjaamaan oman tiimin toimintaa, järjestämään saunailtoja, huolehtimaan killan viihtyvyydestä, myytävistä tuotteista sekä kalustosta. Isäntävuoden aikana heräsi laajempi mielenkiinto kehittää killan toimintaa ja ottaa lisää vastuuta, joten hain puheenjohtajaksi, jona tänä vuonna olen toiminut. Puheenjohtajana olen saanut laajemmin kokemusta järjestötoiminnasta ja johtamisesta, sekä kohdannut paljon uusia haasteita. Vuoden aikana on oppinut paljon, enkä haluaisi lopettaa sitä tähän. Tästä heräsikin idea hakea Tampereen Teekkareiden hallitukseen, jossa pääsisin kohtaamaan uusia haasteita, sekä kehittämään rakasta teekkarikulttuuria.

Järjestömestarin pestissä haluan antaa oman panokseni teekkarikulttuurille sekä antaa tulevan vuoden Kiltaneuvoston jäsenille yhtä hyvän vuoden kuin itse on tänä vuonna saanut. Tämän lisäksi haluan päästä ylläpitämään palkitsemiskulttuuria sekä kehittämään Tampereen Teekkareiden jäsenpalveluita ja niiden saatavuutta. Näiden lisäksi olen kiinnostunut osallistumaan monipuolisesti projekteihin sekä erinäisiin pienempiin hommiin.
Meiju Koivuniemi
Haettu pesti: Teekkarimestari


Pitkän linjan järjestötoimija. Olin viime vuoden Teekkarijaostossa tapahtumavastaavana ja tämän vuoden viestintävastaavana, toki tapahtumajärjestämisessä silti tiukasti mukana. Lisäksi olen toiminut NääsPeksin hallituksessa tapahtuma- ja tanssivastaavana vuodesta 2015, samalla tuottajana kahdesti ja lisäksi viimeiset kaksi vuotta interspeksivastaavana. Olen ollut TeLEn hallituksessa kaksi vuotta tapahtumavastaavana ja tämän kolmannen vuoden puheenjohtajana.

Pidän tärkeänä positiivisen fiiliksen ylläpitämistä ja sitä, että yhdessä tekeminen on hauskaa ja kaikki tehdään ennen kaikkea teekkariyhteisö mielessä pitäen. Haluan teekkarimestariksi, jotta pääsen vaikuttamaan näiden asioiden onnistumiseen jatkossakin.
Sami Hartala
Haettu pesti: Muu mestari


Moi!
Olen Sami, viidennen vuoden tietoteekkari. Haen Tampereen Teekkarien hallitukseen Alumnimestariksi vuodelle 2022.

Pesti on uusi ja sisältäisi alumniyhdistysten kanssa yhteistyön lisäksi teekkarien omien valmistujaisten palauttamisen hervannankartalle ja ehkäpä yritysmestarin apuna toimimisen. Alumnityötä olen harjoitellut TiTen alumniyhdistyssä TiTTussa.

Lähdin järjestötoimintaan heti fuksivuonna oman killan toimariksi. TiTen lisäksi on hallitus- ja toimaripestejä ja toimikuntien jäsenyyksiä ollut Teekkarikuorossa, Modeemissa, Wappuradiossa, Pullonkaulalla, Tr3gamereissä, TiTTussa… SYK liittariin 2020 pääsin vara-edaattorina ja Tampereen Teekkarien valtuustossa olen toiminut TiTen edustajana pari kautta.

Wappuna olen mm. toiminut järjestysmiehenä ja ajanut kuorma-autoa. Muissakin nakeissa minua välillä näkee.
Aiemmassa elämässä olen toiminut muutaman yhdistyksen ja taloyhtiön hallituksissa ja puheenjohtajana.

Teekkarijaostolaisuus vuonna 2020 oli pandemiasta huolimatta huima kokemus, kun pääsin mukaan järjestämään tamperelaisille teekkareille tärkeitä tapahtumia ja ehdittiin vähän uutta hauskaakin keksiä!

Uuden pestin muodossa on tarkentamisen varaa ja olenkin valmis monipuolisiin tehtäviin. Uudessa pestissä toisin hallitukselle siis myös lisäkäsiparin yleiseen toimintaan. Esimerkiksi saunaprojekti on jo hyvällä mallilla, mutta olisin mielelläni mukana myös sen loppuun saattamisessa.

Olen
kaikkien kanssa toimeen tuleva
monessa liemessä marinoitunut
uudesta innostuva
tomera talkoolainen


Monta asiaa jäi vielä sanomatta, mutta palataan niihin hakijapaneelissa 🙂
Benjami Alapuranen
Haettu pesti: Viestintämestari


Morjenttes!
OIen 25-vuotias Lapin Urbaanista keskuksesta Tornionjokilaakson sydämestä, Ylitorniolta Tampereelle muuttanut Teekkari. Aloitin opintoni rakennustekniikan parissa Tampereella vuonna 2017 ja vietän parhaillaan viidettä opiskeluvuottani ja haen vuoden 2022 Tampereen Teekkareiden hallituksen viestintämestariksi.

Syy viestintämestariksi hakemiseen löytyy rakkaudestani laadukkaaseen niin sanalliseen kuin graafiseen viestintään. Lisäksi päädyin hakemaan viestintämestarin pestiin sillä näen, että voisin kehittää Tampereen Teekkareiden toimintaa ja viestintää entisestään.

Tavoitteeni viestintämestarina olisi nostaa Tampereen Teekkareiden viestintä ammattimaiselle tasolle toimintaan mukaan tuomani osaamisen avulla. Osaamista viestinnästä on karttunut vuosien saatossa harrastuneisuuden ja eri tehtävien kautta niin vapaaehtoistoiminnassa kuin työelämässäkin. Olen taustaltani valokuvaaja, joka on päätynyt tuottamaan niin sanallista kuin visuaalista viestintää. Ensimmäiset tekemäni julisteet kohosivat aikoinaan Ylitornion yläasteen seinille ja myöhemmin parhaimmillaan suurempienkin julkaisujen etusivuille.

Valikoituessani Tampereen Teekkareiden viestintä mestariksi toisin mukanani toimintaan ammattimaisen ja jämäkän otteen viestintään sekä laadukkaan viestinnän luomiseen tarvittavat työkalut ja taidot. Yliopistomme sisäisen viestintäurani pääsin aloittamaan TARAKIn valokuvaaja, graafikkona ja päätoimittajana, jolloin pääsin toimittamaan ja uudistamaan TARAKI-lehteä sekä tekemään lukuisille eri tapahtumille julisteita. TARAKI-pestin jälkeen pääsin tyydyttämään viestinnän nälkääni Wappulehti Tampin toimintaan ja viimeisien vuosien (2018–2020) kampuksiamme onkin koristaneet minun käsialaani olevat tapahtumajulisteet. Wappulehtivuosieni aikana pääsin myös uudistamaan Tampin somekanavat ja nettisivut.
Olli Pettersson
Haettu pesti: Järjestömestari, puheenjohtaja, viestintämestari


Morjes!
Meikäläinen on Olli Pettersson, neljännen vuoden tietojohtaja haen Tampereen Teekkarien puheenjohtajaks 2022.

Fuksivuodesta lähtien olen ollut mukana järjestöhommissa ja en voisi kuvitellakkaan vuotta ilman rakasta harrastustani. Järjestöhommissa kokemusta on karttunut lähinnä tietojohtajakilta Man@gerin toiminnassa graafikkona 2019, viestintävastaavana 2020 ja puheenjohtajana 2021. Näin ollen teekkarikulttuuri on ollut läsnä elämässäni jo pitkään ja itseasiassa se on ollut myös perinnöllistä. Järjestötoiminnassa olen etsinyt itselleni jatkuvasti lisää haastetta ja saappaiden koko onkin kasvanut vuosi vuodelta. Tampereen Teekkareiden hallitus voisi tarjota seuraavat aikaisempaa suuremmat saappaat joihin olisi mukava hypätä!

Vuosien aikana kokemusta on karttunut kaikenlaisesta hommasta ja koenkin että kokemukselleni voisi olla käyttöä Tampereen Teekkarien toiminnassa. Puheenjohtajavuoteni Man@gerilla on ollut antoisa ja olenkin oppinut paljon organisoinnista, delegoinnista ja ihmisten johtamisesta. Meikäläinen on kuin kala vedessä toimiessani erilaisten ihmisten kanssa kohti yhteisiä tavoitteita. Lisäksi koen olevani reilu, rento ja kaikinpuolin hauska tyyppi.

Se siittä oman selän taputtelusta ja itse asiaan: Teekkarikulttuurin vaaliminen ja kehittäminen on meidän kaikkien vastuulla ja Tampereen Teekkarit organisaationa on tärkeä osa tätä kokonaisuutta ja Tampereen Teekkarit toimii suunnannäyttäjänä tässä tärkeässä tehtävässä. Omien opintojeni aikana teekkarikulttuuri on etsinyt paikkaansa nykymaailmassa, mutta nyt paikka on löytynyt, kehitys on ollut mahtavaa ja suunta on hyvä. Tehdään siis yhdessä vuodesta 2022 paras vuosi tähän asti.

Puheenjohtajan tehtävän lisäksi olen käytettävissä myös järjestömestarin tehtävään (Kiltaneuvoston vpj 2021) ja viestintämestariksi (viestintävastaava Man@gerilla 2020).
Tavoitteeni tällä hetkellä:
– Lyhin kuvaus hallitushaussa
– Tampereen Teekkarien hallitukseen 2022

Klikkaa tästä hallitushakuinfosivulle!

Everything about applying to the board: click here!