Haku Teekkarijaostoon ja Wappusihteeriksi aukeaa 7.12.! Lue lisää ja hae mukaan!

Haku Teekkarijaostoon on auki 7.12.2021-9.1.2022! Lue alta, mitä erilaisia tehtäviä Teekkarijaostossa on tarjolla, ja lähde mukaan toteuttamaan teekkaritapahtumia ja -kulttuuria! Myös Teekkarijaostoon kuuluvien Wappusihteereiden haku tapahtuu samana aikana! Teekkarijaostossa on toiminut tänä vuonna lisäksi kulttuurivastaavia, lukkari, tapahtumavastaavia, viestintävastaava sekä vuosijuhlatiimi.

Hakulomake sivun alalaidassa.

Wappusihteerit

Morjesta! Me ollaan Tampereen Teekkarit ry:n tämän vuoden Wappuihmiset Anniina, Tuomas ja Ville-Pekka. Anniina toimii yhdistyksen hallituksessa Kulttuurimestarina, Tuomas ja VP puolestaan yhdistyksen Wappusihteereinä, ja samalla olemme kaikki myös osana Teekkarijaostoa. 

Wappusihteereiden toimenkuvaan kuuluu Wapun perinteisten tapahtumien Lakituksen, Fuksikulkueen ja Teekkarikasteen järjestäminen. Wappusihteerit tekevät tiivistä yhteistyötä TREYn Wapputirehtöörien kanssa ja ovat heidän kanssaan järjestämässä Suomen suurinta wappua. 

Wappusihteereille kuuluu itse Wapun aikana myös tapahtumissa edustamista ja yleistä Wappuhengen luomista juhlakansan keskuudessa. Wapun järjestäminen on ikimuistoista, vaikka se olisi etänä tai moodlessa. Toivottavasti kuitenkin ensi keväänä jo koittaisi taas normaali wappu.

Kulttuurivastaavat

Teekkarijaoston kulttuurivastaavina ovat tänä vuonna toimineet Roosa, Saana ja Late. Me järjestämme yhdessä mm. tapakasvatukset aina keväisin ja syksyisin, sekä huolehdimme Tampereen Teekkarimuseosta ja tempauksista. Kulttuurivastaavat pääsevät myös yhtä lailla mukaan järjestämään muita teekkarijaoston tapahtumia niin paljon kuin innostusta vain löytyy! 

Tempauksia tänä vuonna on hoitanut Roosa, ja apuna ovat toimineet tietenkin muut jaostolaiset. Tempauksia pyritään järjestämään vähintään kaksi kertaa vuodessa, ja tempausvastaavana pääseekin ensikäteen ideoimaan näitä! Erityisesti ilahduttaa kun näkee, että muut opiskelijat lähtevät mukaan tempauksiin. Tässä pestissä vain taivas on rajana, eli luovuuttaan saa käyttää ihan mielin määrin. Teekkarijaosto on järjestänyt mm. joulukorttitempauksia, siivoustempauksen, kantasolurekisteritempauksen ja vielä joulumyyjäiset! 

Teekkarimuseon toimintaa ovat tänä vuonna luotsanneet Saana ja Late. Yleisesti museovastaavan/-vastaavien tehtäviin kuuluu museo-oppaiden koulutus ja koordinointi sekä museon näyttelyiden ylläpito. Teekkarimuseossa on tällä hetkellä menossa dokumentointi- ja uudistusprojekti, joten näissä hommissa pääsee tulevana vuonna ideoimaan, millainen tamperelainen teekkarimuseo voisi olla! Museovastaavan hommissa parasta on, kun pääsee tutustumaan tamperelaiseen teekkarihistoriaan. 

Lukkari

Moro! Tässä kirjoittelee teekkarijaoston tämän vuoden lukkari Ada. Lukkari vastaa tamperelaisen teekkarilaulukulttuurin kehittämisestä ja ylläpidosta järjestämällä erilaisia lauluaiheisia tapahtumia, kuten Megalauluiltaman, sekä kiltojen lukkareille tarkoitetun lukkarikoulutuksen. Lisäksi teekkarijaoston lukkari toimii usein lukkarina Tampereen Teekkareiden sitseillä, kuten Fuksineuvoston fuksisitseillä. Tekemisiään saa suunnitella melko vapaasti ja toteuttaa kuten parhaaksi näkee. Pestille ei ole kovin tiukkoja raameja, mutta mitä enemmän ja isommin jaksaa ideoida ja toteuttaa, sitä parempi todennäköisesti.  Vuodesta riippuen lukkareita on ollut jaostossa yksi tai kaksi, tänä vuonna yksi. Oman vastuualueensa lisäksi lukkari pääsee myös järjestämään muita TJ:n tapahtumia ja osallistuu luonnollisesti jaoston kokouksiin. 

Pestissä on ehdottomasti hyötyä jonkinasteisesta musikaalisuudesta ja kokemuksesta lukkaroinnin puolelta sekä Rasputimen laulujen tuntemuksesta, mutta lauluja ehtii hyvin opetella vielä toimikautensa aikanakin ja innolla voi korvata taitoa ja kokemusta useassa tilanteessa. Joku fiksu on joskus sanonut, että “teekkari laulaa mieluummin kuin hyvin” ja lauluinto onkin tärkein asia, jota lukkari tahtoo teekkarikansan keskuudessa levittää. Siinä sivussa sitten yritetään välillä löytää oikea melodiakin. 

Tapahtumavastaavat

Moimoi! Me ollaan tän vuoden Teekkarijaoston tapahtumavastaavat; Ilona, Salmari, Anni, Ella, Juho, Saana ja Paavo. Me ollaan ne, jotka pyörii pääjärkkääjinä Teekkarijaoston tapahtumissa. Jokavuotisia projekteja ovat mm. Wappuvaihto, Lakinlaskijaiset, Pikkujouluristeily ja Sukulaissitsit, mutta näiden lisäksi voi ideoida ja järkätä kertaluontoisia juttuja jotakuinkin mitä vaan maan ja taivaan väliltä. Näin päädyttiin järjestämään esimerkiksi Wappuviisut viime keväänä.

Mitään hommia ei jaostossa tarvii tehdä yksin, vaan yleensä joka tapahtumalle valitaan pari vastuutyyppiä, ja kaikki halukkaat TJ:stä ovat apuna valmisteluissa ja vastaavat kysymyksiin, jos sellaisia tulee. Lisäksi, paitsi että huolehditaan tapahtumien järjestämisestä, ollaan mukana myös kulttuurisektorin tempauksissa ja muissa projekteissa auttelemassa. Kokouksia jaostolla ei ole turhan usein ja niissä me tapahtumatyypit osallistutaan päätöksentekoon kaikkiin TJ:n asioihin liittyen. Lisäksi, koska meidän pääjuttuja on tapahtumat, on kokousten sisältö yleensä aika kevyttä. Muutaman kerran vuodessa kokoonnutaan myös rennommissa merkeissä pitämään iltakoulua, brainstormailemaan jaoston asioista ja ideoimaan.

Viestintävastaava

Viestintävastaavan pesti on hauska, sillä siinä pysyy parhaiten kärryillä ihan kaikista jaoston tapahtumista. Ykköshommana on tietenkin pitää huolta somesta ja telegramtiedotuksesta, eli että kaikki tapahtumat ovat näkyvillä ja yhteisöä on tiedotettu niistä. Tapahtumien vastuujärjestäjät voivat usein kirjoittaa infotekstit tai ainakin tekstipohjat valmiiksi, ja viestintävastaava tuuttaa ne sitten sopiville kanaville. Halutessaan tässä hommassa pääsee leikkimään myös graafikkoa, sillä koko vuosi on täynnä mahdollisuuksia tehdä somebannereita, julisteita ja paljon muuta! Photari tai muu ei kuitenkaan ole viestintävastaavalta vaadittu taito, vaan muu jaosto ja esimerkiksi hallituksen oma viestintämestari auttavat.

Vuosijuhlatiimi

Seuraavana vuorossa vuosijuhlatiimin esittely. Tiimi koostuu kulttuurimestari Anniinasta ja teekkarijaoston vuosijuhlavastaavista Annikasta ja Josefiinasta.  Vuosijuhlat ovat iso projekti, jossa riittää paljon työtä ja yksityiskohtia. Kuitenkin porukalla tehdessä hommat luonnistuu, eikä kenellekään kerry liikaa tehtävää.  Näiden lisäksi pääsemme osallistumaan myös Teekkarijaoston muiden tapahtumien järkkäilyyn, sillä vuosijuhlat työllistävät vastaavia pitkälti vain syksyllä. Eli kuten muukin jaosto olemme aina kaikessa mukana yhdessä muiden kanssa, mikä on aivan parasta! 

Miksi hakea juuri vuosijuhlavastaavaksi? Tampereen Teekkarien vuosijuhlat ovat yhdet vuoden hienoimmista tapahtumista, joita juhlitaan juhlapuvuissa lokakuun loppupuolella. Niiden järkkääminen porukassa on hurjan hauskaa, ja hommia pääsee tekemään myös oman mielenkiinnon mukaan. Palkintohan ei voisi olla parempi: pääsee nauttimaan itse konkreettisesti oman tiimin kädenjäljestä vuosijuhlilla juhliessa.

Jos hakulomake ei tunnu toimivan, laita hakemus myös osoitteeseen viestintamestari(at)tampereenteekkarit.fi