Welcome fuksis!

Sorry, this entry is only available in Finnish. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Täältä löydät kaiken tarvittavan tiedon matkallesi teekkariuteen.

Lähin kontaktisi on oman opintosuuntasi ainejärjestö eli kiltasi ja sieltä löytyvä fuksitiimi sekä tuutorit. Liittymällä kiltasi tai kansainvälisen kerhon ESN INTOn jäseneksi olet automaattisesti myös Tampereen Teekkareiden jäsen. Tulevana teekkarina sinun kannattaa suorittaa nämä nämä seuraavat tehtävät mahdollisimman pian:

  1. Etsi oma kiltasi esim. täältä. Saat (tai olet kenties saanut jo) killaltasi tervetuliaismateriaalia, johon kannattaa tutustua huolellisesti.
  2. Liity kiltasi sähköpostilistalle ja seuraa niitä somekanavia, joita itse käytät.
  3. Asenna puhelimeesi Telegram. Telegram on kuin WhatsApp, mutta parempi ja siksi laajalti käytetty Tampereen opiskelijamaailmassa. Luo itsellesi nick, jolloin sinut voidaan lisätä kaikkiin hyödyllisiin ryhmiin helposti. Nyt voit myös liittyä Tampereen Teekkarien tiedotuskanavalle, johon tulee kaikki kiireellinen teekkariaiheinen tiedotus https://t.me/tampereenteekkarit.
  4. Seuraa Tampereen Teekkareita Instagramissa (@tampereenteekkarit), Facebookissa (Tampereen Teekkarit) ja vaikkapa Twitterissä (@tampereenteekkarit)

Nyt sinulla ei ole enää muuta tehtävää kuin saapua iloisin mielin Hervannan kampukselle elokuun lopulla ja aloittaa elämäsi upein vuosi! Olemme yhtä innoissamme kuin sinäkin!

Usein kysytyt kysymykset

Mitä tekee Tampereen Teekkarit ry?

Tampereen Teekkarit ry vaalii tamperelaista teekkarikulttuuria erilaisten tapahtumien ja jäsenpalveluiden muodossa. Lisää teekkariyhdistyksestä voit lukea täältä.

Mitä  on tamperelainen teekkarikulttuuri?

Tamperelainen teekkarikulttuuri on ennenkaikkea yhdessätekemistä ja yhteisöllisyyttä. Perinteitä ja tapoja löytyy jo viidenkymmenen vuoden ajalta. Lue teekkarikulttuurista täältä.

Milloin saan teekkarilakin?

Teekkarilakkia saa hyvällä omalla tunnolla käyttää Tammerkoskessa kastettu teekkari. Lakkitilauksista tiedotetaan Tampereen Teekkarien tiedotuskanavilla sekä kiltojen omilla tiedotuskanavilla.

Milloin pääsen koskeen?

Jos olet kerännyt fuksipassiisi 300 pistettä, niin teekkarikaste suoritetaan 1.5. Tammerkoskessa. Lisätietoa asiasta antaa tuutorisi sekä fuksikapteenisi.

Mikä on fuksipassi?

Fuksipassi ohjaa sinua teekkariuden saloihin esittelemällä teekkari- ja tamperelaisen opiskelijakulttuurin kulmakiviä. Keräämällä tarpeeksi pisteitä passiisi todistat olevasi tarpeeksi perehtynyt teekkarikulttuuriin, jotta sinut voidaan kastaa tamperelaiseksi teekkariksi.

Mitä tekee Fuksineuvosto?

Fuksineuvosto koostuu kiltojen fuksitiimeistä, joiden tehtävänä on ohjata nimenomaan teitä teekkarifukseja teidän ensimmäisen opiskeluvuotenne aikana. Fuksineuvostoa kutsutaan tuttavallisemmin nimellä FN ja heidän logossaan on teekkarilakkipäisiä kettuja.

Mitä tekee Teekkarijaosto (eli TJ)?

Teekkarijaostoon voi hakea teekkarit, jotka haluavat järjestää hauskoja tapahtumia kaikille opiskelijoille. Vielä fuksina et voi liittyä Teekkarijaostoon toimintaan, mutta tapahtumiin osallistuminen on enemmän kuin suositeltavaa!

Missä on Mörrimöykky?

Tekniikankatu 9:ssä sijaitsee teekkarien ikioma sauna Mörrimöykky, joka on kiltojen ja teekkariyhdistyksen läheisten kumppanien käytettävissä. Saunaan pääset varmasti tutustumaan useita kertoja jo orientaatioviikkojen aikana!