Ehdokkaat hallitukseen 2021!

Tältä sivulta löytyvät vuoden 2021 hallitukseen ehdolle asettuneet!

Hakijat:

Ville-Pekka Frantsi: Puheenjohtaja
Roosa Mäkitalo: Puheenjohtaja
Jesse Varis: Teekkarimestari
Marikki Heiskanen: Teekkarimestari, Kulttuurimestari
Ari Oikari: Järjestömestari
Anna-Reetta Eilola: Yritysmestari
Hanna Autio: Viestintämestari
Nonna Saarinen: Viestintämestari
Anniina Morelius: Kulttuurimestari, Yritysmestari
Tomi Tamminen: Järjestömestari, Teekkarimestari, Kulttuurimestari
Antti Myllynen: Fuksimestari
Eetu Hartikainen: Fuksimestari
Roosa Herrala: Fuksimestari
Meiju Koivuniemi: Teekkarimestari, Kulttuurimestari
Noora Salmela: Järjestömestari
Janna Peuranen:
Talousmestari
Salla-Mari Palokari: Teekkarimestari
Jussi Kekki: Järjestömestari, Fuksimestari


Ville-Pekka Frantsi

Tietotekniikka, 6. vsk

Puheenjohtaja

Moro!

Olen Ville-Pekka Frantsi, tuttavallisemmin V-P tai Frantsi, kuudennen vuoden tietoteekkari. Rakkauden liekki teekkarikulttuurin levittämiseen ja kehittämiseen palaa vielä vahvana, eikä vielä(kään) ole aika käydä Nesteellä tankkaamassa.

Teekkariyhteisössä olen häärinyt vuosijuhlien ja tapahtumien kimpussa niin vuosijuhlavastaavana, teekkarijaostolaisena, tapahtumavastaavana, teekkarimestarina, nakkeilijana kuin myös osallistujana. Edellisten lisäksi olen toiminut pienempien kerhojen hallituksissa erinäisissä hommissa, kuten viestintävastaavana ja puheenjohtajana.

Rento ja huoleton elämänasenteeni on mahdollistanut isojenkin painolastien kantamisen maaliin asti ahdistumatta. Tähän vuoteen on mahtunut kaksi puheenjohtajuutta, joista molemmat ovat olleet omalla tavallaan haastavia; kuinka pitää toimijoiden motivaatio korkealla? Kuinka pitää kerhon lippu salossa, kun uusia jäseniä houkuttelevia tapahtumia ei voi järjestää? Luonnettani ja lujuuttani on koeteltu kunnolla vallitsevien olosuhteiden aiheuttamien muutosten vuoksi, mutta myrskyn silmässä olen kaikkein tyynimmilläni.

Monipuolisten hallitusvuosieni aikana olen omaksunut runsaan määrän erilaista kokemusta pienistä ja suurista hallituksista sekä niiden erilaisista toimintatavoista. Myös hallinnolliset asiat ovat minulle aamupalastanikin tuttua kauraa.

Viime vuoteni Tampereen Teekkarit ry:n hallituksessa teekkarimestarina jatkoi samaa kaavaa: se oli opiskeluvuosieni tähän asti paras vuosi, huolimatta ympärillä vallinneista erityisoloista. Haluan olla etujoukoissa tekemässä ensi vuodesta vähintään yhtä nautinnollisen kaikille Hervannan kampuksen teekkareille näinä vaikeina aikoina. Haluan olla tekemässä valtuuston ja hallituksen välisestä yhteistyöstä ja kanssakäymisestä läpinäkyvämpää ja toimivampaa, ja haluan olla kantamassa oman korteni kekoon parhaan mahdollisen teekkariyhteisön ja -kulttuurin kehitysprosessin vuoden 2021 iteraatiossa.

Minulta löytyy intoa tamperelaisen teekkarikulttuurin kehittämiseen.
Minulta löytyy visiota tamperelaisen teekkariyhteisön eteenpäin viemiseen.
Minulta löytyy tarvittava kokemus ja tietotaito hallituksen luotsaamiseen.

Haen Tampereen Teekkarit ry:n hallituksenmuodostajaksi ja puheenjohtajaksi. Haluan jakaa saman annoksen teekkarikulttuuria kuin itse olen saanut muille teekkareille sekä fukseille sekä innostaa heidätkin ylittämään itsensä ja toimimaan yhdessä tamperelaisen teekkariyhteisön hyväksi. Nykyisen hallituksen jatkama palkitsemiskulttuurin päivittäminen on yksi avain innostamaan uusia hakijoita kiltatoimintaan, kerhotoimintaan ja teekkarikulttuurin parissa toimimiseen.

Käymme yhä läpi teekkarikulttuurin murrosta ja aion pitää huolen siitä, että luotsaamani hallitus vie tamperelaista teekkarikulttuuria avoimempaan ja entistä palkitsevampaan suuntaan unohtamatta vanhoja, toimivia perinteitä ja yhteiskunnallisia tuulia, jotka puhaltavat ympärillämme.

Teekkarikulttuuri on antanut minulle paljon. Haluan olla mukana varmistamassa, että tulevaisuuden teekkarit ja teekkarinmieliset saavat vähintään yhtä paljon takaisin.

Vielä ei ole aika lopettaa teekkariuden ilosanoman jakamista.

Roosa Mäkitalo

Teknis-luonnontieteellinen,
5. vsk

Puheenjohtaja

Moi!
Olen Roosa, viidennen vuoden fyysikko Hiukkaselta ja haen Tampereen Teekkarien puheenjohtajaksi vuodelle 2021. Olen toiminut aktiivisesti teekkariyhteisössämme yli neljän vuoden ajan aina superfuksiudesta useiden järjestöpestien kautta Tampereen Teekkarien hallituksessa vaikuttamiseen asti johtuen suuresta kiinnostuksestani teekkarikulttuuria kohtaan. Näiden vuosien jälkeen koen olevani sopiva henkilö johtamaan Tampereen Teekkareita. Minulla on paljon motivaatiota yhdistyksen hyväksi toimimiseen ja erityisesti puheenjohtajan pestiin.

Olen toiminut tämän vuoden Tampereen Teekkarien hallituksessa talousmestarina, mikä onkin se syy, miksi kiinnostuin yhdistyksen puheenjohtajuudesta. Olen suoriutunut vuodesta talousmestarina hyvin niin itseni kuin monen muunkin mielestä, muun muassa vankentamalla yhdistyksen talouskäytäntöjä toisena varsinaisena toimintavuotena, tekemällä pohjatyön taloustoimikunnan perustamiselle ja toimimalla aktiivisena hallituksen jäsenenä.

Järjestöaktiiviuteni alkumetrit sijoittuvat vuoteen 2017, jolloin toimin Hiukkasella rahastonhoitajan apuna tutustuen yhdistyksen taloudenhoitoon. Seuraavana vuonna toimin killan rahastonhoitajana, jonka huomasin olevan itselleni varsin hyvin sopiva pesti järjestelmällisen luonteeni ansiosta ja suoriuduin siitä kunnialla. Vaikka tapahtumista suuresti nautinkin, koen järjestötehtävissä omakseni enemmän ns. hallinnollisen puolen juuri luonteenpiirteideni takia. Esimerkiksi kokousteknisiä asioita ja yhdistyslakia en koe puuduttavina, vaan tahdon aidosti oppia niistä lisää.

Vahvan taloudenhoitotaustani lisäksi olen toiminut muun muassa Hiukkasella TEK-kiltayhdyshenkilönä ja taltiointivastaavana (valokuvaajana), Teekkarijaostossa kulttuurivastaavana. Kaikki pestit, joissa olen toiminut, ovat kukin olleet hyödyllisiä omalla tavallaan, mutta erityisesti koen niissä nähneeni erilaisia hallituksia, toimintatapoja ja johtohahmoja. Vankka kokemukseni järjestö- ja teekkaritoiminnasta yhdistettynä järjestelmällisyyteeni ja positiiviseen teekkarihenkeeni tekee minusta sellaisen puheenjohtajan, jota yhdistys tarvitsee. Puheenjohtajana minulle erityisen tärkeää olisi hallituksen viihtyvyys ja jaksaminen, joiden motivoimana vastuutehtävät saadaan hoidettua ja yhdistystä vietyä eteenpäin.

Jos tulisin valituksi, olisi edessä varmasti monia itselle uusia ja haastaviakin tilanteita, mikä on myös yksi syy siihen, miksi nimenomaan puheenjohtajaksi haen. Koen, että tällä pestillä olisi minulle paljon annettavaa, ja minulla myös sille kokemukseni ja erityisesti motivaationi vuoksi. Tampereen Teekkarit on minulle hyvin lähellä sydäntä ja kokisin kunnia-asiaksi päästä ylläpitämään ja kehittämään sen toimintaa vuonna 2021 puheenjohtajan roolissa, yhdessä muun hallituksen kanssa.

Jesse Varis

Tuotantotalous, 5. vsk

Teekkarimestari

Moro meikeläisen nimi on Jesse ja sukunimi on Varis!

Tässä meikäpojan hakemus Tampereen Teekkarit ry:n hallitukseen ja tavoite olisi päästä teekkarimestariksi.

Ensin itsestäni 🙂

Olen luonteeltani hieman hölösuu hupiukko, mutta olen aina liikenteessä hyvällä asenteella. Kuulun siihen ihmistyyppiin, jonka mielestä mikään ei ole mahdotonta ja jaksan aina olla hyvällä
tuulella.

Ryhmäläisenä olen aina se kaveri, joka ehdottelee todella paljon vaihtoehtoisia toteutustapoja ja pyrin aina siihen, että asian kaikki näkökulmat keskusteltasiin läpi. Myös toinen vahva piirre itsessäni ryhmän jäsenä on se, että pyrin aina tilanteen vakavoituessa hieman keventämään tunnelmaa, koska ei ne asiat niin huonosti koskaan ole.

Miksi haen?

Tässä opintojeni aikana teekkariyhteisö ja sen kulttuuri ovat muodostuneet itselleni sydäntä läheiseksi asiaksi. Koen että olen täällä ollessani oppinut ja kokenut aivan uskomattoman paljon. Toivoisin, että teekkariyhdistyksen hallituksessa voisin jatkaa tätä oppimista ja uuden kokemista. Samalla toivoisin, että voisin antaa jotain takaisin ja jättää oman jälkeni tähän touhuun.

Uskoisin olevani sopiva henkilö tähän hallitukseen, koska olen tässä vuosien varrella päässyt harrastamaan järjestötoimintaa aivan laidasta laitaan eri kiltojen, kerhon ja teekkarijaoston kautta. Luulisin, että luonteeni ja laaja näkemykseni erilaisista toimintaympäristöistä ja ryhmistä voisi tuoda näkemystä ja ryhmähenkeä ensi vuoden hallitukseen.

Erityisesti teekkarimestarin pestiin koen olevani sopiva, koska olen tutustunut pestiin yleisesti teekkarijaoston toiminnan kautta. Lisäksi uskon, että minulla on annettavaa teekkarikulttuurin kehittämiseen esim. laulukulttuurin kautta.

Marikki Heiskanen

Ympäristö- ja energiatekniikka 4. vsk

Teekkarimestari, Kulttuurimestari

Moi!

Olen Marikki Heiskanen, neljännen vuoden ympäristöteekkari ja vielä hetken aikaa Ympäristöteekkarikillan puheenjohtaja. Palo järjestötoimintaan on opiskeluvuosien aikana vain kasvanut ja teekkarikulttuurista – koko komeudessaan tupsulakeista sitsilauluihin ja vuosijuhlista fuksikulkueeseen – on tullut minulle hyvin rakas, siksi haen kulttuurimestariksi ja teekkarimestariksi.

Olen aktiivinen ja uuttera tyyppi, joka nauttii siitä, kun on monta rautaa yhtä aikaa tulessa. Olen myös mielestäni hyvä pitämään monta lankaa käsissäni, sillä organisointi on vahvuuteni. Mä olen myös se tyyppi, joka pitää trello-luetteloa jopa kirjoista, jotka haluan lukea ja olen lukenut. Opiskelujen ja järjestöhommien vastapainoksi harrastan kilpatanssia, joka on nopeasti muuttunut mukavasta vapaa-ajan puuhasta jokseenkin tavoitteelliseksi. Tämäkin ehkä kertoo minusta, innostun uusista asioista ja haluan tehdä kaiken, mitä teen, täysillä.

Olen aiemmalla järjestöurallani ehtinyt tehdä jos jonkinlaisia tapahtumia kotikiltani YKIn tapahtumavastaavan ja vuosijuhlatiimiläisen rooleissa. Näissä pesteissä toimiessani huomasin rakastavani tapahtumien tekemistä. Huomasin myös minulle synnynnäisten järjestelmällisyyden ja pitkäjänteisyyden olevan tapahtumahommissa suuria vahvuuksia. Jossain YKIn 26. vuosijuhlien ja Kellarihumpan välissä huomasin unelmoivani joskus pääseväni järjestämään Wappua. Nyt kuluvana vuonna olen toiminut YKIn puheenjohtajana ja tämä vuosi on opettanut valtavasti lisää yhdistystoiminnasta, yhä isompien kokonaisuuksien hallitsemisesta ja ryhmässä toimimisesta – sekä toki johtamisesta.

Kuten sanottu, tapahtumavastaavavuonna heräsi kipinä päästä tekemään Wappua. Ensin oli tavoiteltava toista unelmaa, killan puheenjohtajuutta. Vuosi sitten tulin valituksi YKIn puheenjohtajan tehtävään ja odotin tulevaa vuotta innolla, mutta samalla suunnittelin vuoden päästä hakevani kulttuurimestariksi. Tänä syksynä on kypsynyt ajatus siitä, miksen voisi hakea myös teekkarimestariksi, yhdistyväthän siinäkin minulle rakkaat tapahtumat ja teekkarikulttuuri. Ensisijaisesti toivon pääseväni kulttuurimestariksi, mutta sitäkin tärkeämpää minulle on päästä antamaan takaisin tamperelaiselle teekkariyhteisölle osan siitä, mitä olen siltä saanut – oli se sitten kulttuurimestarin tai teekkarimestarin saappaissa.

Minulla on siis kokemusta tapahtumien järjestämisestä ja isojen kokonaisuuksien hallitsemisesta. Kuluva vuosi puheenjohtajana on myös opettanut ongelmanratkaisutaitoja tilanteissa, jollaisia voi vielä ensi vuonnakin olla edessä, jos (tai ehkä ennemmin kun) pandemiatilanne jatkuu. Ennen kaikkea minulla on kuitenkin intoa ja motivaatiota teekkarikulttuurin tekemiseen.

Ari Oikari

Rakennustekniikka, 5. vsk

Järjestömestari

Morjes!

Olen Ari Oikari, viidennen vuoden raksateekkari ja haen Tampereen Teekkarit ry:n hallitukseen järjestömestariksi.

Fuksivuoden maltoin vielä seurata sivusta, mutta sittemmin olen tuutoroinnin kautta päätynyt toimimaan TARAKIn hallituksessa ensin toimarina, sitten raadissa ja nyt kuluvan vuoden puheenjohtajana. Nälkä tuntuu kuitenkin vain kasvavan, joten taas pitäisi päästä sovittamaan hieman suurempia saappaita.

Tampereella teekkarina opiskelu ja eläminen on tarjonnut vuodesta toiseen huikeita kokemuksia niin osallistujan kuin järjestäjänkin roolissa. Etenkin viimeisin vuosi killan johdossa on opettanut valtavasti siitä, kuinka toiminta voidaan pitää mielekkäänä ja kehittyvänä myös näin epätavallisessa tilanteessa. On myös tullut huomattua välillä kantapäänkin kautta, mikä toimii ja mikä ei. Näitä oppeja tahtoisin nyt jakaa myös seuraavan vuoden puheenjohtajille ja olla heille tukena varmasti ensi vuodenkin puolelle jatkuvissa haastavissa olosuhteissa.

Teekkarius on meillä hyvässä, kehittyvässä tilassa. Palkitsemiskulttuurin suunta on ehdottomasti oikea, nyt sitä on vain pidettävä esillä ja tuotava entistä helpommin saavutettavaksi. Tampereen Teekkareiden ja sen jäsenjärjestöjen välistä yhteistyötä haluan olla kehittämässä suuntaan, joka tekee osallistumisesta kaikkeen toimintaan innostavaa ja mielenkiintoista jokaiselle, aina fuksista vanhempaan tieteenharjoittajaan. Teekkarikulttuuri on kuitenkin ennen kaikkea koettava itse, eikä kenenkään pitäisi jäädä tästä paitsi. Ensi vuoden tärkeä teema onkin palauttaa koko yhteisön toiminta jytinällä normaalitilaan heti, kun se on turvallista.

Itselleni on tärkeää kaikessa toiminnassa pitää yllä tietty rentous, sillä kyllähän ennen kaikkea teekkaritouhuilun on oltava hauskaa! Hyvä meininki loistaa ulospäin ja kannustaa uusia ihmisiä mukaan osallistumaan. Tehdään tosissaan muttei vakavasti, sekä luotetaan niin omaan kuin muidenkin tekemiseen, niin homma toimii!

Anna-Reetta Eilola

Ympäristö- ja energiatekniikka, 3. vsk

Yritysmestari

Moikka!

Olen Anna-Reetta Eilola, kavereiden kesken Rensku, ja haen Tampereen Teekkareiden yritysmestariksi vuodelle 2021. Opiskelen kolmatta vuotta energiatekniikkaa pääaineena, mutta myös automaatio on lähellä sydäntäni ja minuun on saattanutkin törmätä automaatiotekniikan kursseilla assarina.

Järjestötoimintaan hyppäsin mukaan fuksivuonna Ympäristöteekkarikillan yritysyhteistyötoimarina ja teekkariyhteisöissä toimiminen vei heti mukanaan. Kulunut vuosi on vierähtänyt YKIn yritysyhteistyövastaavana ja samalla puheenjohtajana RekryLABissa, joka on kuuden killan ja ainejärjestön yhteistyössä järjestämä yritys- ja rekrytointitapahtuma. YKIn lisäksi paljon tulee pyörittyä myös Uranaisten Opiskelijaseuran toiminnassa mukana. Tänä vuonna olen ollut UrOksen hallituksessa ja vastannut siellä Tekniikan Kutsu -blogin julkaisuista ja siten vienyt tekniikan alan ilosanomaa eteenpäin.

Olen ahkera ja aktiivinen tyyppi, joka nauttii pienen paineen alla työskentelystä. Innostun haasteista ja toimin parhaimmillani, kun minulla on monta rautaa tulessa. Voi olla, että juuri nämä ominaisuudet ovat ajaneet minut yritysyhteistyön pariin. Tiimipelaajana olen kuuliainen puurtaja ja saan motivaatiota yhteisestä tekemisestä. Vuoteni yritysvastaavana ja RekryLABin puheenjohtajana on rohkaissut minua ottamaan roolia yhteisissä projekteissa ja tulevaisuudessa tahtoisinkin toimia enenevissä määrin organisoijana ja pelinrakentajana.

Yritysyhteistyöasioissa nälkä on kasvanut syödessä ja vielä löytyy paloa tehdä ja kehittää toimintaa. Minulla on tuore näkemys siitä, mitä opiskelijoiden, kiltojen ja yritysten välinen yhteistyö tänä päivänä on. Haen yritysmestariksi, koska näen, että Tampereen Teekkareilla olisi potentiaalia edistää yritysyhteistyötä niin kilta- kuin yritystasolla. Yritysmestarina pääsisin myös hyödyntämään ja kehittämään omia organisointikykyjäni, haastamaan itseäni ja mikä tärkeintä, tekemään töitä minulle tärkeän teekkariyhteisön eteen.

Hanna Autio

Arkkitehtuuri, 3. vsk

Viestintämestari

Moi!

Olen Hanna Autio, kolmannen vuoden arkkari ja ehdolla Tampereen Teekkarien viestintämestariksi.

Aloitin opiskeluni TTY:n viimeisinä fukseina syksyllä 2018. Kuohunta Hervannassa oli kovaa, kun korkeakoulujen yhdistyminen lähestyi. Olin alusta asti päättänyt työntää jalkani kaikkien avoimien ovien väliin ja kurkkia, mitä niiden takaa löytyy. TamArkin raatitoiminta kiinnosti luonnollisesti paljon, mutta jostain kantautui fuksin korviin myös huhuja teekkarien yhteisestä toiminnasta ja sen murroksesta. TTYY:n viimeisten vuosijuhlien sillisnakissa bongailin muiden värikkäitä haalareita ja päätin, että olen vielä joskus mukana organisoimassa jotain tällä skaalalla.

Ensin oli kuitenkin ylitettävä se matalampi kynnys. Hain raatiin toimihenkilöksi, mutta löysin itseni hallituksesta yritysvastaavana. Vuoden aikana ehdin tutustua niin yritysyhteistyöhon kuin hallituksen käytäntöihin ja yhdistyksen pyörittämiseen.

Fuksivuoden huipentuminen wappuun on kokemus, jota en ikinä unohda. Kaikki sen vaatimat järjestelyt ja yhteistyö on ihailtavaa, eikä siihen pystyisi yksin mikään kilta. Tämänkaltainen vapaaehtoistoiminta ja jatkuvuuden ylläpito yhteisönä oli kiehtovaa.

Toisen opiskeluvuoteni alussa minulle oli jo selvää, että haluan jatkaa kiltatoiminnassa. Ajatus TamArkin puheenjohtajuudesta syntyi halusta mahdollistaa muiden toiminta ja luoda vakaa pohja erilaisiin kokeiluihin. Taustalla oli myös ajatus itsensä haastamisesta ja puhdas uteliaisuus. Vuosi puheenjohtajana alkoi kiireisesti, mutta tasaisesti. Kun koko maailma meni sekaisin keväällä, Teekkariyhdistyksen arvo nousi. Kiltojen tiedotukseen annettiin neuvoja ja huomasin kiinnittäväni erityistä huomiota kriisiviestintään. Yhdistysten julkisuuskuvat alkoivat kiinnostaa ja pohdin tulevaisuuttani tiedotuksen parissa.

Syksyllä pääsin vihdoin itse tuutorina saattamaan fuksini kasteeseen ja koin uudestaan sen saman yhteisöllisyyden, minkä teekkarit yhdessä luovat. Vaikka kasteessa olikin tänä vuonna lämmin koski ja turvavälit, se oli silti tärkeä osa teekkariperinnettä. Kasteen jälkeen olin päättänyt lähteä tavoittelemaan jotain kiltaa suurempaa.

Tampereen Teekkarien hallitus on minulle oikea suunta. Siellä pääsisin vaalimaan perinteitä, mutta myös luomaan uutta hyvän mielen toimintaa. Asioita ei tehdä otsa rypyssä, mutta ne otetaan kuitenkin tosissaan. Minulla on paljon ideoita viestinnän kehittämiseksi, sekä toiminnan saamiseksi läpinäkyvämmäksi ja helpommin lähestyttäväksi. Haluaisin pyöritellä rautalankamallia, jonka avulla myös ne opiskelijat, jotka eivät järjestötoiminnassa ole mukana, saisivat kuvaa Teekkariyhdistyksen toiminnasta.

Kaiken kaikkiaan, intoa löytyy kuin fuksilta ja kokemusta on jo karttunut hyvissä määrin. Teekkarin keski-ikä ei kuitenkaan vielä paina, joten selkä taipuu myös muutoksiin.

Nonna Saarinen

Teknis-luonnontieteellinen, 5. vsk

Viestintämestari

Moikka!

Olen Nonna, 5. vuoden Hiukkas-fyysikko. Haen Tampereen Teekkareiden hallitukseen ensi vuodelle viestintämestariksi, sillä minulla on runsaasti kokemusta erilaisista viestintähommista sekä ideoita ja intoa kehittää Treekkareiden viestintää ensi vuonna.

Järjestötoimintaan päädyin jo fuksisyksynä, kun hain kiltamme nakkifuksiksi. Nakkifuksin pestissä pääsin tutustumaan killan hallituksen toimintaan matalalla kynnyksellä, ja kiinnostus järjestötoimintaan syttyi. Tuon ensimmäisen puolivuotisen pestini jälkeen olen hakenut joka vuosi uudelleen kiltamme hallitukseen ja siellä myös joka vuosi pööpöillyt. Olen toiminut niin graafikkona, tiedotusvastaavana, fuksitoimarina, kiltamestarina kuin päätoimittajanakin. Kokemusta erilaisista pesteistä on siis kertynyt, ja varsinkin viestintähommissa olen ollut mukana lähes joka vuosi, tavalla tai toisella. Lisäksi olen toiminut TTEPOn tiedotusvastaavana ja graafikkona.

Viestintäkokemusta on karttunut myös tänä vuonna Teekkarijaostossa viestintävastaavana toimiessa. Teekkarijaoston toiminnassa viestintähommat ovat laajentuneet koskemaan koko teekkariyhteisöä kilta- ja kerhotoiminnan sijaan. Olen myös toiminut tiiviisti yhteistyössä tämän vuoden viestintämestarin kanssa ja osaltani vastannut Tampereen Teekkareiden graafisten materiaalien tuottamisesta jo tänä vuonna. Voin siis sanoa, että hakemani pesti on minulle jo osin tuttu, ja täten Treekkareiden viestinnän jatkaminen ja kehityskohtiin puuttuminen sujuisivat minulta viestintämestarina melko helposti.

Luonteeltani olen rento mutta silti tarkka ja täsmällinen. En ota asioita liian vakavasti, mutta teen hommani huolella ja ajoissa. Pilkunviilaaminen ja tekstien, grafiikoiden sekä muiden luomusten hiominen ovat bravuureitani, mutta olen oppinut lopettamaan liialliset sekoilut näiden kanssa (lähes) ajoissa. Tykkään ilmaista asioita visuaalisesti, ja graafiset hommat toimivatkin hyvänä vastapainona opiskeluille.

Koen olevani oikea henkilö viestintämestarin pestiin, ja tiedän, että minulla on annettavaa ja lisäksi taitoja sekä kokemusta, jotka auttaisivat minua onnistumaan kyseisessä hommassa. Teekkarikulttuuri on ollut sydäntäni lähellä koko opiskelujen ajan, ja tahtoisinkin ensi vuonna päästä kehittämään ja vaalimaan sitä koko yhteisön puolesta – ilman teekkarikulttuuria minun (ja varmasti monen muun) matka yliopistoyhteisössä ei varmastikaan olisi ollut yhtä huikea!

Anniina Morelius

Tuotantotalous, 4. vsk

Kulttuurimestari, Yritysmestari

Moikka, minun nimeni on Anniina Morelius ja olen 4. vuosikurssin Indecsläinen. Olen luonteeltani puhelias ja energinen, enkä pelkää tarttua uusiin haasteisiin. Päätin hakea Tampereen teekkareiden hallitukseen kulttuurimestarin ja yritysmestarin pesteihin.

Olen toiminut fuksivuodesta asti kiltani hallituksessa lähinnä tapahtumien parissa puuhaillen, niin toimarina kuin vastaavana. Kuitenkin tehdessä jano vain kasvaa – mitä enemmän näiden puuhien parissa olen toiminut, sitä kovemmin olen tuntenut intoa ja paloa hakea uusiin tehtäviin, joissa pääsee kehittämään toimintaa entisestään. Killan hallitustoiminnan lisäksi olen ollut mukana myös kuluvan vuoden Teekkarijaostossa sekä kiltani teekkarivaltuuston edustajana. Kaikki kokemukseni järjestötoiminnasta on kasvattanut hurjasti kiinnostustani Tampereen Teekkareita kohtaan ja uskoisinkin itseni sopivan sen hallitukseen ensi vuonna.

Kokouksissa en ole hiljaa sivustaseuraaja, vaan tuon aina rohkeasti mielipiteeni, sekä välillä hieman villimmätkin ideani esille. Näin saadaan mielestäni aikaiseksi hyvää keskustelua, jonka avulla voidaan kehittää toimintaa ja ratkaista eteen tulevia ongelmia. Hallituksessa olisin todellinen joukkuepelaaja. On tärkeää, ettei kukaan tunne hallitusvuoden aikana liian suurta taakkaa ja tästä syystä pyrin olemaan aina valmis auttamaan muita myös oman pestini ulkopuolta.

Suurin motiivini hakea Tampereen Teekkareiden hallitukseen on päästä mukaan tuoreeseen järjestöön, jossa on luonnollisesti vielä kehitystyötä jäljellä. Varsinkin kun ensimmäisen toimintavuoden jälkeen jouduimme heti mukautumaan pandemian aiheuttamiin olosuhteisiin, eikä koko järjestön toimintaa ehditty käynnistämään aivan suunnitelmien mukaan. Tästä syystä koen, että työtä on vielä edessä ja koko hallituksen tulisi olla tiivis porukka, jotta tämä työ saataisiin tehtyä yhdessä hyvässä hengessä.

Pestit, joihin haen ovat yritysmestari sekä kulttuurimestari. Kuten aiemmin mainitsin, on minulla paljon kokemusta tapahtumien järjestämisestä. Olen ollut killassani tapahtumavastaavana ja lisäksi olen ollut mukana eri projektitiimeissä sekä ollut myös niiden vetäjänä, joten myös projektipäällikön osaamista minulta löytyy. Viime vuoden aikana olen kuitenkin siirtynyt omalta toimialueelta tapahtumien parista myös enemmän yrityspuolelle, toimien osana Indecsin yritystiimiä, sekä tämän vuoden Yrityspäivien asiakaskoordinaattorina.

Näen yritysmestarin pestissä mahtavaa potentiaalia ja uskon, että minulla on sille paljon tarjottavaa. Minulta löytyy paljon intoa yritysyhteistöiden ajamiseen ja kehittämiseen. Uskon, että yhteistyöt ja sponsorointien suunnittelu teekkarijaoston kanssa olisi esimerkiksi toimialue, jossa minusta varmasti olisi hyötyä johtuen kokemuksestani niin tapahtumista, kuin yrityksistä. Kulttuurimestarin vahvuuksiini puolestaan kuulu se, että olen päässyt järjestämään suuriakin tapahtumia ja olen valmis aina ideoimaan ja luomaan uusia konsepteja. Olen hyvä organisoimaan ja osaan pitää kokonaisuuden hallinnassa, delegointia unohtamatta.

Tomi Tamminen

Materiaalitekniikka, 5. vsk

Järjestömestari, Teekkarimestari, Kulttuurimestari

Moi!

Olen Tomi Tamminen, viidennen vuoden MIKkiläinen ja haen Tampereen Teekkareiden Kulttuurimestariksi, Teekkarimestariksi ja Järjestömestariksi.
Järjestö toiminta vei mukanaan jo fuksivuonna, kun pääsin MIKin tapahtumatoimariksi. Fuksivuoden jälkeen pääsin tutoriksi ja sain myös jatkaa killan hallituksessa tapahtumavastaavana. Killan hallituksen lisäksi olen päässyt myös järjestämään Akateemisen kyykän MM-kilpiluja jo useamman kerran. Kyykkää varten olen hoitanut somejuttuja, asiakaspalvelua ja kyykkä päivän oheistoimintaa. Kuluva vuosi toi mukaan myös Teekkarijaostossa toimimisen, joten kokemusta järjestötoiminnasta löytyy ihan mukavasti.

Olen melko ahkera ihminen, joka tekee mielellään asioita sekä yksin että porukalla. Osaan myös toimia tiimin jäsenenä monissa eri rooleissa. Otan mielelläni vastaa uusia haasteita ja autan muita heidän haasteissaan. Parhaiten saan aikaan pienen paineen alaisena, mutta saan silti hoidettua ajallaan kaikki hommat mihin olen lupautunutkin.

Järjestöhommissa erityisesti tapahtumien järjestäminen on ollut aina lähellä sydäntä ja yksi parhaista asioista koko opiskeluaikanani. Myös teekkarikulttuuri on aina ollut itselleni tärkeää ja erityisesti viimeisin vuosi nostanut mielenkiintoni teekkarikulttuurin kehittämisestä ja vaalimisesta aivan uudelle tasolle ehkä jopa ohi tapahtumien järjestämisen. Edellä mainittujen lisäksi haluan myös päästä kehittämään teekkarijärjestöjen välistä yhteistyötä ja erityisesti palkitsemiskulttuuria. Näiden asioiden myötä uskon, että minulla olisi jotain annettavaa kaikkiin pesteihin, joihin olen hakemassa.

Antti Myllynen

Tuotantotalous, 3. vsk

Fuksimestari

Heissan!

Olen Antti Myllynen, nyt kolmannen vuoden tuotantotalousteekkari Tampereelta. Haen vuodelle 2021 Tampereen Teekkareiden hallitukseen fuksimestariksi.

Nyt kuluvana vuonna olen toiminut Indecsin fuksikapteenina, ja tästä luonnollinen jatkumo itselleni olisikin fuksimestarin pesti Tampereen Teekkareissa. Itselleni fuksisyksy oli todella huikeaa aikaa, enkä siitä ilmeisesti ole saanut tarpeeksi vielä tuutori- ja fuksikapteenivuoden jälkeenkään. Ilmeisesti nälkä kasvaa syödessä.

Loppuaan lähestyvällä fuksikapteenivuodellani olenkin kerryttänyt tarvittavia eväitä fuksimestarin pestiä varten. Olen ollut fuksineuvoston toiminnassa mukana ja järjestämässä sen tapahtumia, mutta myös tämän ohella pyrkinyt järjestämään omille fukseilleni mahdollisimman laadukasta toimintaa ja tapahtumia. Tätä edeltävänä vuonna teekkarivastaavana vaalin Indecsillä teekkariperinteitä ja järjestin meillä perinteisiä tapahtumia kuten tiedekunnan kyykkäkarsintoja ja legendaarista Herwanta Challengea (!!). Kokemusta löytyykin koko fuksimestarin tapahtumakirjon tapahtumista, joten tapahtumajärkkäily luonnistuu siis jo varsin rautaisella otteella, ja toinen fuksitoimarini kertoikin hallitusesittelyissä fukseille olevani ”nakkikone”.

Kuitenkaan fuksimestarin pesti ei rajoitu pelkästään fuksitoimintaan, vaan myös viikoittainen hallitustoiminta kokouksineen on erittäin tärkeässä roolissa. Itse toisin uutta näkemystä Treekkareiden hallitustoimintaan indecsläisenä, mutta vapaa-ajan harrastejärjestötoimijana aiemmasta. Kuitenkin järjestötoiminnassa tulee muistaa, että se on täysin vapaaehtoisvoimin toimivaa, ja siksi mielestäni onkin tärkeää aina pitää pieni pilke silmäkulmassa, jotta se on mukavaa myös kanssatoimijoille! Ihmiset, joiden kanssa olen aiemmin toiminut (esim. hallituksessa) kuvailevat minua usein kyltymättömänä ideoiden lähteenä sekä myös uskaliaana toteuttamaan niitä. Toisin kuin hakemukseni alkuvaiheessa, tajuan yleensä olla toteuttamatta niitä soveltumattomimpia tai huonoimpia. Ikinä ei ole hyvä peruste tehdä jotain, koska muutkin tekevät samalla tavalla. Vaikka Oulussa puhutaan tuotantotalousteekkareista, tiedän itse kuitenkin olla enää jatkossa käyttämättä sitä, koska se ei vain kuulosta hyvältä 😀

Mikäli tulisin valituksi fuksimestariksi, olisi minulla toimikaudelleni pari kulmakiveä, jotka ottaisin asiakseni. Fuksineuvoston ja Hovin yhteistyön kehittäminen. Vielä suhteellisen tuore Hovi ei ole kuitenkaan ollut kaikista houkuttelevin toimielin kampuksemme fuksivastaaville eivätkä myöskään FN ja Hovin yhteiset tapahtumat ole keränneet suurta osallistujajoukkoa. Ottaisin asiakseni kehittää näiden kahden yhteistyötä sujuvammaksi, mutta myös houkuttelevammaksi niiden toimijoille. Tapahtumat. Kaikki tietävät, että tilanne on nyt juuri sitä, mitä se on. Se ei kuitenkaan poista tosiasiaa, että meillä on iso läjä fukseja, joilta on jäänyt iso kasa tapahtumia väliin siihen nähden, mitä normaalisti olisi ollut. Tärkeimpänä asiana ensi vuodelle näkisinkin nykyisten tapahtumien muokkaamisen niin, että ne olisi mahdollista järjestää ja olisivat silti yhä mielekkäitä. Hallitustoimintaa pyrkisin muokkaamaan houkuttelevammaksi ja näkyvämmäksi, jotta varmistetaan hakijoiden riittävyys myös tulevina vuosina.

Pähkinänkuoressa uskon olevani oikea henkilö kokemukseni sekä kiinnostukseni puolesta luotsaamaan fuksineuvostoa, ja näin ollen fukseja, läpi tulevan vuoden sen tuomine yllätyksineen. Allekirjoittaneen saa kiinni jo tässä vaiheessa (at)anttiaaro, jos hakemus kerkesi poikia joitain kysymyksiä!

Eetu Hartikainen

Automaatiotekniikka, 3. vsk

Fuksimestari

Terve!

Olen Eetu Hartikainen, kolmannen vuoden järjestötoimija ja auteklainen. Haen Tampereen Teekkarien hallitukseen fuksimestariksi.

Järjestötoiminta alkaa olla minulle jo perin tuttua. Kiltatoiminnassa olen ollut mukana fuksivuodesta asti osana isäntätiimiä, kv-vastaavana sekä fuksitoimarina. Killan lisäksi olen antanut panokseni teekkarikulttuurin eteen fuksineuvostossa, teekkarijaostossa tapahtumavastaavana ja kiltani edustajana teekkarivaltuustossa. Pestien ohella olen tehnyt parhaani ollakseni positiivinen vaikutus teekkariyhteisössä muun muassa nakkeilun, kiltarajojen rikkomisen ja muiden rohkaisemisen merkeissä.

Luonteeltani olen tekevä, sosiaalinen ja hyvin määrätietoinen ihminen. Nämä ehkä tiivistyvät siihen, että kun oman fuksivuoteni orientaatioviikon alussa kuulin superfukseista, totesin, että siinä olisi hyvä ja mielekäs tavoite fuksivuodelle. Kun päätös kerran oli tehty, seuraavan vuoden psykoosifuksipassissa olikin keltainen raita. Kun päätän että saan jotain aikaiseksi, seuraan päätöstä loppuun asti. Osaan myös tarpeen tullen improvisoida ja sopeutua muuttuviin tilanteisiin. Teekkaripiireissä yhdessä toimimisessa tärkeintä kuitenkin on pilke silmäkulmassa.

Pyrin lähestymään kaikkea positiivisen kautta, sillä negatiivisuus on vain turhaa ja raskasta. Pienet kehut kuten ”Hei hyvin kirjotettu pöykky!” tai ”Tosi hyvä ohjelmanumero!” tekevät ihmeitä yleiselle ilmapiirille. Tähänastisen järjestötoiminnan myötä olen oppinut tuomaan rentoa positiivisuutta ja hyvää mieltä tilanteeseen kuin tilanteeseen ihmisistä ja ryhmästä riippumatta. Tykkään tuoda risteäviä näkökulmia esiin, ja pallotella ehkä jopa hieman typeriäkin ideoita siinä toivossa, että niistä kehkeytyisi jotain. Tavoitteeni on pitää yllä sellainen ilmapiiri, että hiljaisemmatkin ihmiset uskaltavat tuoda näkemyksiään ja ideoita vapaasti esiin.

Olen muutamaan vuoteen saanut kasapäin uusia tuttavuuksia, kokemuksia ja taitoja. Olen oppinut arvostamaan ihmisiä, jotka laittavat itsensä likoon mielessään vain se, kuinka mahtavan kokemuksen muut siitä saavat. Olen saanut tältä yhteisöltä valtavan paljon enemmän kuin itse pystyn antamaan takaisin. Haenkin fuksimestariksi, koska koen että Tampereen Teekkareissa ja Fuksineuvostossa vaikuttamalla pystyn parhaiten tuomaan tulevaisuuden aktiiveille teekkarikulttuurin parhaita puolia esiin kaikista vallitsevista rajoituksista huolimatta.

Roosa Herrala

Materiaalitekniikka, 3. vsk

Fuksimestari

Moikkamoi!

Mä olen Roosa Herrala, opiskelen nyt kolmatta vuotta materiaalitekniikkaa ja haen fuksimestariksi Tampereen Teekkareiden hallitukseen.

Olen helposti toimeen tarttuva, parhaani tekevä tiimityöskentelijä ja yleensä toiminnassani häilyn siellä perinteisen tien ja uusien jännien kokeiluiden rajamailla. Innostun helposti uusista ideoista ja jatkojalostan niitä mielelläni. Ennen järjestötoimintaa olen oppinut tiimityöskentelyä jo urheilujoukkueiden valmennustiimeissä ja olenkin sen kautta oppinut tekemään kompromisseja ja kuuntelemaan muidenkin ideoita paremmin.

Yliopistossa lähdin järjestötoimintaan mukaan fuksina, kun pääsin MIKin tapahtumatoimariksi. Fuksikeväänä tapahtumatiimissä opin paljon perusteita tapahtumien järjestämisestä ja mietin, että vitsi kun olisi kiva päästä toteuttamaan tapahtumia ja muuta fuksikasvatusta seuraaville fukseille! Keväällä hainkin myös fuksitoimarin pestiin.

Olen ollut MIKillä fuksihommissa mukana puolitoista vuotta, ensin tuutorina sekä fuksitoimarina ja nyt fuksikapteenina vielä vuoden loppuun saakka. Killassa olen päässyt hyvässä tiimissä kehittämään killan fuksitoimintaa ja toteuttamaan uusiakin kuvioita. Fuksineuvostossa olen saanut olla mukana toteuttamassa jo valmiiksi perinteikkäitä fuksitapahtumia, kuin myös uusiakin ideoita. Korona onkin tuonut vaikeuksia myös fuksineuvoston toimintaan ja haasteena on kehittää kaikkia teekkarifukseja yhteen tuovia tapahtumia koronaturvallisesti. Tähän hyvänä apuna toimisi myös yhteistyön tiivistäminen tuutoreiden Hovin kanssa, missä voisi saada uusia näkökulmia tapahtumien järjestämiseen erilaisin tavoin. Hovin on meidän paras linkkimme TREYn hallitukseen, jotta voimme varmistaa fuksien saavan riittävästi tukea myös yliopiston puolelta.

Väsymistä ei kuitenkaan ole ilmassa, vaan koen että minulla riittää vielä paljon aikaa ja innokkuutta jatkaa uusien haasteiden parissa fuksimestarina! Fuksimestarina haluaisin pitää huolta siitä, että fuksit pääsevät poikkeustilanteesta huolimatta tutustumaan ja pääsemään mukaan teekkarikulttuuriin, vaikka sitten etä- ja/tai ulkotapahtumien muodossa. Haluaisin saada kokemusta isomman kokonaisuuden hallitsemisesta ja kehittää organisointikykyäni fuksimestarin pestissä, sekä päästä toimimaan teekkariyhteisön hyväksi Treekkareiden hallituksessa.

Meiju Koivuniemi

Bioteknologia, n. vsk

Teekkarimestari, Kulttuurimestari

Moro,

Olen Meiju, kokenut järjestötoimija ja ollut erilaisissa tapahtumapesteissä yliopistolla vuosia. Monet tuntevat minut nauravaisena ja vauhdikkaana sekä alati positiivisena. Elämäni suola on koittaa keksiä uusia, upeita tapahtumia, kehittää vanhaa toimintaa ja antaa kaikkeni minulle niin kovin tärkeän teekkarikulttuurin ja kanssaopiskelijoiden eteen.

Kuten niin moni meistä, rakastan teekkarikulttuuria yli kaiken. Joku nerokas henkilö sanoi joskus, että siinä missä muut harrastavat tapahtumajärkkäilyä, Meiju elää sitä. Lausahdus on hauska, koska voisin todella elää tapahtumista, ja hallitushommat menevätkin minulla aina muista asioista etusijalle. En poimi itselleni vain niin sanotusti kivoja hommia, tai ehkä poiminkin, sillä minusta kaikki tekemisen osat ovat hauskoja aina suunnittelusta lopulliseen tapahtumaan ja nakkeiluun. Pidän organisoinnista, taulukot ja listat ovat heikko kohtani, eivätkä deadlinet tai stressi häiritse minua – kaikki hoituu kyllä ajallaan ja hyvin. Minusta on tärkeää, että suunnitelmat ovat selkeät, tehty hyvissä ajoin, ja että kaikilla on tarkka kuva hommistaan siten, että kenenkään ei tarvitse stressata tai epäillä tekemistään.

Hallitustoimijana olen tehokas, reilu ja kaikki huomioon ottava. Minulla ei ole vaikeuksia kuunnella ja ymmärtää muiden näkökulmia, enkä pelkää ottaa vastuuta. Tiesin viimeistään tuotettuani speksin kaksi vuotta putkeen, etteivät vastoinkäymiset saa minua heittämään pyyhettä kehään, vaan kaikelle pyritään aina löytämään nopeasti paras mahdollinen ratkaisu. Tiedän myös, että pystyn vetämään hyvin niin isoa kuin pientäkin porukkaa. Speksin tuottajan tehtävä on kuitenkin ultimaattisesti olla vastuussa koko 150-henkisestä produktiosta, mutta myös osata esimerkiksi delegoida tehtäviä ja johtaa 20-henkistä aluepomoryhmää. On tärkeää pitää huolta tekijöiden jaksamisesta ja siitä, että tekeminen on jokaiselle kivaa, ja jokainen tuntee saavansa tarvitsemansa tuen.

Haen teekkari- ja kulttuurimestariksi. Olisi mahtavaa päästä ohjaamaan ja motivoimaan teekkarijaostoa ja tiedänkin, että minulla olisi hommaan paljon annettavaa. Lakki on ultimaattinen teekkariuden merkki, joten lakinkäyttöoikeudet ja uusien teekkareiden lakin saaminen ovat hommassa ihana plussa. Kulttuurimestarina olokaan ei olisi hassumpaa, sillä wappu ja vuosijuhlat ovat teekkareiden parasta aikaa, ja niihin olisi hienoa päästä antamaan oma panoksensa.

Tämä vuosi teekkarijaostossa, sekä vuodet ylipäänsä tapahtumien parissa ovat saaneet nälän vain kasvamaan, ja aion ehdottomasti jatkossakin järjestää maasta taivaisiin kaikkia tapahtumia, tempauksia ja etähauskutuksia. Teekkarikulttuuria ihaillaan ja sen hassuttelua sekä kaikki mukaan ottavaa heittäytymistä jopa kadehditaan. Olisikin tietenkin mahtavaa päästä mukaan osaksi tämän upean kulttuurin iskuryhmää, eli hallitusta.

Noora Salmela

Materiaalitekniikka, 4. vsk

Järjestömestari

Moikka! Olen Noora Salmela, neljännen vuoden mikkiläinen ja tässä on hakemukseni Tampereen Teekkareiden hallitukseen järjestömestariksi vuodelle 2021.

Innostuin teekkarikulttuurista heti fuksivuonna ja lukuisat tapahtumat sekä järjestötoiminta veivätkin mennessään. MIKin hallitukseen hain jo fuksivuonna pariin otteeseen erinäisiin toimihenkilöpesteihin, mutta loppuen lopuksi päädyin hallitukseen poikkeuksellisesti kesällä 2018 rahastonhoitajan pestiin. Tuossa pestissä viihdyinkin sitten myös vuoden 2019 ja tätä seurasi meneillään oleva puheenjohtajavuosi. Vuosi puheenjohtajana MIKillä alkaa tulla päätökseensä ja kevään vaihto-opiskelun peruunnuttua on täytynytkin laittaa ensi vuoden suunnitelmat uusiksi.

Kaikella on kuitenkin tapana olla hopeareunus, niin myös tällä kertaa. Nyt minulla onkin mahdollisuus hakea unelmoimaani pestiin. Koen ensi vuoden oivaksi ajaksi päästä tekemään töitä kaikkien tamperelaisten teekkareiden eteen. Järjestömestarin pestissä pääsisin käyttämään tietotaitoani järjestötoiminnasta ja haastamaan itseäni sekä ennen kaikkea kehittämään jäsenpalveluita ja tukemaan järjestöjä tässä epävarmassa tilanteessa. Kiltojen tulevien puheenjohtajien auttamiselle löytyy pohjaa oman kokemuksen perusteella ja sille olisi varmasti myös käyttöä. Puheenjohtaja vuosi voi olla raskas minä vuonna tahansa, mutta varsinkin nyt. Haluan tukea puheenjohtajia parhaalla mahdollisella tavalla sekä pitää tiivistä yhteyttä niin kiltoihin kuin muihinkin teekkarijärjestöihin. Järjestötoimijoiden motivointi ja palkitseminen on avainasemassa varsinkin nyt, kun teekkarikulttuurin perinteistä sekä uudistuksista pitää huolehtia.

Janna Peuranen

Konetekniikka, 5. vsk

Talousmestari

Hei, olen Janna Peuranen ja haen Tampereen Teekkarit ry:n hallitukseen talousmestariksi. Olen viidennen vuoden koneteekkari, jolla on ollut vahva palo järjestötoimintaan fuksivuodesta lähtien. Olen ehtinyt toimia Koneenrakentajakillassa kiltalehden toimittajana, fuksitoimarina, fuksivastaavana, XQ-vastaavana ja tiedotusvastaavana. Lisäksi olen kerryttänyt tähän pestiin vaadittavaa osaamista tämän vuoden ajan Uranaisten opiskelijaseuran rahastonhoitajana. Vuosi on kuitenkin pian vaihtumassa ja minulla olisi vielä into jatkaa toimintaa talousasioiden parissa ja antaa siten jotain teekkarikulttuurille.

Kiinnostus talouteen liittyviin asioihin heräsi vasta opiskeluiden edetessä, mutta elää minussa tällä hetkellä sitäkin vahvempana. Fuksitapahtumien ja ekskursioiden budjetointi tuli tutuksi ja herätti ajattelemaan budjetoinnin tärkeyttä. Kuitenkin kaiken toiminnan pohja on taloudessa ja haluaisinkin olla rakentamassa tätä pohjaa Tampereen Teekkarit ry:n hallituksessa. Moni pitää talousarvioiden laatimista pakollisena pahana, mutta viime vuosien aikana olen todennut nauttivani niiden teosta. Lisäksi olen toiminut kaksi vuotta teekkarivaltuustossa Koneenrakentajakillan valtuutettuna ja siksi Treekkareiden talous ja sen kehitys onkin tullut jo jossain määrin tutuksi. Yhdistyksen ollessa näin nuori, haluaisin mukaan kehittämään ja vakauttamaan taloutta yhdessä taloustoimikunnan kanssa. Koen, että konetekniikan edustajana voisin tuoda uutta näkökulmaa Tampereen teekkarit ry:n hallitukseen.

Luonteeltani olen sosiaalinen ja tuttavapiirissäni minua on monesti kuvattu tekevänä tyyppinä. Koen vahvuudeksi optimistisen asenteeni, jonka kautta monikin negatiivinen asia on saatu käännettyä ainakin jollain tapaa positiiviseksi.

Olisin sopiva valinta talousmestariksi, sillä olen järjestelmällinen, mausteetkin ovat kotona aakkosjärjestyksessä ja ruokareseptit excelöitynä ja olen tottunut olemaan monessa mukana eli organisoimaan ajankäyttöäni sen mukaan, että ehdin mukaan kaikkeen ja osaan priorisoida tärkeimmät edelle.

Vuosi 2021 on luultavasti viimeinen kokonainen vuoteni tässä koulussa ja siksi erityisesti haluaisin olla osa Tampereen Teekkarit ry:n hallitusta ja antaa siten jotain takaisin teekkarikulttuurille siitä kaikesta, mitä se on antanut minulle.

Salla-Mari Palokari

Tietojohtaminen, 5. vsk

Teekkarimestari

Moikka!

Mä oon Salla-Mari Palokari, 5. vuoden tietojohtamisen opiskelija ja haen Tampereen teekkareiden teekkarimestariksi.
Vuosien varrella olen järjestänyt monen kokoluokan tapahtumia aina leffamaratoneista kaikille korkeakouluopiskelijoille suunnattuihin sisäilmafestareihin asti. Mua on koko ajan toiminnassani ajanut eteenpäin rakkaus yhteisöä kohtaan ja erityisesti teekkariudessa rakastuin siihen, kuinka kaikki otettiin mukaan taustasta, iästä tai mistään muusta huolimatta avosylin. Tätä tunnetta mä haluan saada aikaan kaikissa muissakin.

Teekkarimestarin tehtävässä on keskeistä teekkarijaoston vetäminen. Mä olen johtajana mahdollisuuksia antava, innostava ja kaikki huomioon ottava. Mulle on tärkeää, ettei villeimpiäkään tapahtumaideoita torpata, vaan keksitään kaikin keinoin mahdollisuudet järjestää uusia mahtavia juttuja.

Mä haluan, että Tampereen teekkarit on yhteisö, johon kenellä tahansa on hyvä tulla. Mä haluan näyttää, että teekkarikulttuuri elää vahvasti ja perinteitä pystytään kunnioittamaan vaikkei kaikkea voida normaalivuosien tapaan järjestää. Teekkarius on yhteisöllisyyttä, kekseliäisyyttä ja pilke silmäkulmassa tekemistä. Ensi vuosi on täydellinen paikka näyttää, mihin me pystytään yhdessä.

Jussi Kekki

Tietotekniikka, n. vks

Järjestömestari, Fuksimestari

Heissulivei!

Meikäläinen on Jussi Kekki, N. vuosikurssin tieto- ja sähköteekkari sekä järjestöaktiivi. Järjestötoiminta ja teekkarikulttuuri ovat olleet käytännössä enemmän tai vähemmän elämäni nyt jo yli viiden vuoden ajan, ja koenkin että voisin vieläkin antaa kaikkeni tälle yhteisölle.
Rakkauteni teekkarikulttuuria kohtaan on vain kasvanut vuosi vuodelta. Minulle tärkeää on pilke silmäkulmassa yhdessä tekeminen ja ennakkoluuloton yrittäminen, ja koenkin, että teekkarikulttuuri on kaikkea tätä. Kaikissa kulttuureissa on haasteensa, ja myös teekkarikulttuurin on jatkuvasti kehityttävä ympäröivän yhteiskunnan mukana.

Haen vuodelle 2021 Järjestömestariksi ja Fuksimestariksi.
Fuksikasvatus on se mistä koko yhteisö saa voimansa. Kaikki pitkän aikavälin kehitys lähtee fukseista.
On ehdottoman tärkeää että fuksikasvatuksen taso saadaan turvattua ja fuksien turvaverkot muodostettua myös näinä poikkeusaikoina. Nyt olisi myös erittäin otollinen hetki kehittää toimintaa entistä saavutettavammaksi, sillä etämahdollisuuksien kehittäminen auttaisi saavuttamaan fukseja vieläkin kattavammin. Kehityskohteet eivät tietenkään rajoitu tähän, ja olen varma että toisinkin uutta ja tuoretta näkökulmaa fuksimestarina.

Järjestöt ovat se valtava tukiverkosto jonka avulla suuri osa yliopisto-opiskelijoista selviää hyvinkin kuluttavasta opintopolustaan. Järjestöt tekevät uskomattoman tärkeää työtä viihtyvyyden eteen, ja se työ ei todellakaan ole aina helppoa. On elintärkeää että Tampereen Teekkarit antaa järjestöille tukea ympäri vuoden ja on mukana toiminnan kehittämisessä alusta alkaen,
Tämä meidän yhteisömme ja kulttuurimme on valtava rikkaus, joita meidän kaikkein on ylläpidettävä ja kehitettävä jos haluamme sen sellaisena myös pysyvän.